Haberler

Maçın Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup oldukları karşılaşmanın sonucunun, rakiplerinin performansıyla fazla ilgisi olmadığını söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup oldukları karşılaşmanın sonucunun, rakiplerinin performansıyla fazla ilgisi olmadığını söyledi.

Advocaat, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, rakiplerinin bir şut atarak kazandığını vurgulayarak, "Bugün çok kötü oynamadık. Rakibimizin bir pozisyonu varken, biz 6-7 şans bulduk ama sonuçlandıramadık. Galibiyet için yeterince şans bulup kazanamadığımız için gerçekten çok üzgünüm. Bugün zor bir rakiple oynadık, pozisyonlarımız olmasa tamam diyeceğim ama var ve gole çeviremedik. Takımın başına geçeli 4-5 gün oldu, takım içinde her gün yeni şeyler görüyorum, öğreniyorum. Bu akşam aldığımız sonucun rakiple çok alakası olduğunu düşünmüyorum, burada bizimle ilgili bir mesele vardı. Bir hocanın en iyi özelliği takımının her maça nasıl çıkması gerektiğini bilmesidir, bunu iyi belirlememiz gerekiyor. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum, görevimin başına geçeli 4 gün oldu." dedi.

"Takımda bir şeyler eksik"

Hollandalı teknik adam, Medipol Başakşehir'in yalnızca kontra ataklarla gol aramayı düşünen bir takım olduğunu belirterek, "Bu akşam sürekli bekleyen ve kontra atakla gol bulmaya çalışan bir rakibe karşı oynadık. Böyle bir takıma karşı 3. dakikada kalenizde golü görüyorsanız, karşılaşma tamamen istedikleri gibi oynayabilecekleri bir hale geliyor. İyi defans yapıyorlar ve 9 kişi topun arkasında bekliyorlar. Sonucu korumak için çok çalıştılar ve başardılar. Deplasmanda oynuyorsunuz ve böyle maçlarda oyunu biraz daha golsüz tutmanız gerekir. Oyun golsüz gitmeliydi ki rakip biraz daha üzerimize gelmek mecburiyetinde kalsın ama yediğimiz bu gol hiç iyi olmadı." diye konuştu.

Alınan sonuçtan dolayı oyuncularını suçlayamayacağını kaydeden Advocaat, "Bu durumu nasıl değiştirebiliriz diye çok iyi düşünmemiz gerekiyor. Oyuncuları suçlayamam, iyi bir sonuç almayı denediler ama takımda bir şeyler eksik. ya o sertlik, keskinlik ya da fiziksel anlamda bir şeyler eksik. Belki de biraz da kalite olarak eksiklik olabilir. Tekrar söylüyorum aldığımız sonucun rakiple fazla alakası yoktu. Belki deplasman maçlarında stratejimizi değiştirmemiz gerekiyor. Oyun kurmaya çalışmak yerine rakibimizin bu işleri yapmasına izin vermeliyiz. Belki de deplasmanda onların yaptığını yapmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

"Başkanla sistemi konuşacağız demedim"

Dick Advocaat, hafta içinde yaptığı basın toplantısında, 'Başkan Aziz Yıldırım ile sistemi konuşacağım' yönünde bir açıklaması bulunmadığını ifade ederek, "Başkanla sistemi konuşacağız demedim. Benim yaptığım açıklama sistemle ilgili değil, transferle ilgiliydi. Ne mümkün ne mümkün değil onu konuşacağız dedim. Başkan da çok fazla transfer yapamayacağımızı biliyor, belki kiralama yoluna gideceğiz ya da başka bir çözüm bulacağız. Yaptığım açıklamanın sistemle ilgisi yoktu." açıklamasında bulundu.

Advocaat, 'Yerli bir yardımcı antrenörü ekibinize almayı düşünüyor musunuz?' şeklindeki bir soru üzerine, "Teknik kadroda 4 yıldır Fenerbahçe'de çalışan yerli bir antrenör bulunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Dick Advocaat Başakşehir Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title