Haberler

Maçın Ardından

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu üçüncü haftasında sahasında Manisaspor'u 9-0 yenerek kulüp tarihinin en farklı galibiyetine imza atan Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, "Kişisel rekorlardan çok keşke takım olarak tarihe geçsek. Takım olarak tarihe geçmek gerekiyor" dedi.

Yanal, grupta berabere kaldıkları iki maçın ardından Manisaspor karşısında önemli bir galibiyet elde ettiklerini belirtti.

Puanlarını 5'e yükselttiklerini ifade eden Yanal, "İki kritik maçtan birisi Manisaspor ile dışarıda oynayacağımız karşılaşma. İkincisi ise Keçiörengücü ile sahamızda oynayacağımız karşılaşma. Bu ikisini kazanıp gruptan çıkmak zorundayız. Akhisar Belediyespor maçına bu işi bırakmamalıyız" diye konuştu.

Yanal, 3 kulvarda yarışan takımlar için bu sonuçların kesin şart olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu oyun felsefesini her zaman uygulamalıyız. Bugün kazandığımız veya çok farklı bir skor elde ettiğimiz için değil. Bu tutumuzu her zaman yansıtmalıyız. Bugün böyle bir tutum oldu. Bu skor bizi kesinlikle yanıltmamalı. Biz tam tersi bu felsefeyi en zorlu karşılaşmalarda da ortaya koymalıyız. Bursaspor maçında da Rizespor maçında da yapmalıyız. Skor olarak değil tutum olarak bunu söylüyorum. Bir felsefe olarak bu felsefeyi her yerde ortaya koyacak bir tutum sergilemeliyiz."

-Skor polemiği

Yanal, bir soru üzerine kendisinden önce basın toplantısı düzenleyen Manisaspor Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu'nun "Bu kadar asılmalarına bir şey diyemiyorum. PAF takım oyuncularıyla buraya geldik" şeklindeki açıklamalarına da tepki göstererek, şunları söyledi:

"Bizim sorunumuz değil, kendi sorunu. Böyle bir saçmalık olur mu? Böyle bir şey olabilir mi? Maça asılıp, asılmamak, ciddiyetsizlik bir durum. Bu kadar ciddiyetsiz olamazsınız. Sonuçta Trabzonspor ile oynuyorsunuz. Kim hangi kadroyu çıkaracak, nasıl oynayacak bunun kurgusunu mu yapacağız? Saçmalık. Öyle şey mi olur?"

Yanal, geçen hafta sonu yaşanan olaylı genel kurulun takım üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığı yönündeki bir başka soru üzerine, "Biz sahanın içerisinde kalıp saha içerisindeki mücadelemizi sürdürmeye çalışıyoruz. Dışarıda ne olduğu hangi kutupların hangi kutuplara kaydığı, hangi eksenlerin hangi eksenler üzerinde döndüğü bizi hiç ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren saha içerisindeki oyun ve oynayacağımız futbol. Biz de mümkün olduğu ölçüde saha içerisinde kalacağız. Biz hiçbir zaman bu konuyla ilgili ne yorum yaptık ne de yapacağız" ifadelerini kullandı.

Yanal, kulüp tarihinin en farklı galibiyetine imza atmalarına ilişkin, "Kişisel rekorlardan çok keşke takım olarak tarihe geçsek. Takım olarak tarihe geçmek gerekiyor" diye konuştu.

7-0 en farklı galibiyetti

Trabzonspor, resmi maçlarda en farklı galibiyeti 1994-95 sezonunun 29. haftasında Adana Demirspor'u ve 2010-2011 sezonununun 8. haftasında  Kasımpaşa'yı deplasmanda 7-0 yenerek elde etmişti.

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray,  Balçova Yaşamspor'u 9-1 yenerek bir başka 9 golle galibiyetle imza atan takım olmuştu.

-Kupada en farklı galibiyet

Ziraat Türkiye Kupası'nda bugüne dek en farklı galibiyeti İskenderunspor elde etmişti.

1980-81 sezonunda Türkiye Kupası 2. tur maçında ikinci lig takımlarından İskenderunspor amatör küme takımlarından Kahramanmaraş Fidangençlik 14-2 mağlup etmişti. - Trabzon

Kaynak: AA / Spor

Akhisar Belediyespor Türkiye Kupası Trabzonspor Ersun Yanal Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title