Haberler

Maçın Ardıdan - Ahmet Nur Çebi

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın, Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup ettiği maçın ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluk kelimesini şu an kullanmanın doğru olmadığını belirtti.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın, Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup ettiği maçın ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluk kelimesini şu an kullanmanın doğru olmadığını belirtti.

Çebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın kollandığı yönünde bir algı oluşturularak, hakemlerin baskı altına alınmaya çalışıldığını iddia ederek, "Rakiplerin medyadaki yandaşları, yöneticileri ve bir de hocaları bu konularda konuşmaya başladı. Bunları doğru bulmuyorum. Tamamen hakemleri baskı altına almak için kurulmuş cümleler. Bir algı oluşturup hakemleri baskı altına almaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Fenerbahçe ve Kardemir Karabükspor maçlarını hakem hatalarıyla kaybettiklerini dile getiren Çebi, şunları kaydetti:

"Hakemlerin kasıtlı hata yapmaları söz konusu değil. Hepimizin bu hatalardan canı yanıyor. Fenerbahçe ve Kardemir Karabükspor maçları Beşiktaş'ın kaybettiği maçlardır. Dönüp baktığınızda hakemlerin kollamadığını göreceksiniz. Bunlar hakemleri baskı altına alarak, Beşiktaş aleyhine karar vermelerini istemek arzusuyla söylenmiş cümlelerdir. Yöneticiler kendi işlerine bakacak, teknik direktörler kendi takımlarıyla uğraşacak. Kısacası herkes kendi işine bakacak. Biz başkasının takımıyla ya da hakemle uğraşmıyoruz."

Şampiyonluk kelimesini kullanmak için doğru bir zaman olmadığını vurgulayan siyah-beyazlı yönetici, "Şampiyonluk kelimesi muhteşem kelime ama şu an kullanmak doğru değil. Daha çok önemli maçlarımız var. Her maçı alarak devam etmemiz gerekiyor. Ligin alt tarafı birbirine yakın puanlarla mücadele ediyor. Çetin bir mücadele süreci yaşayacağız. Şampiyonluk o kadar kolay bir şey değil. Aşağıdakilerin küme düşme mücadelesi verdiği yerde sabırla devam etmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Rakipleriyle açılan puan farkını avantaj olarak görmediklerini de vurgulayan Çebi, "Avantaj olarak görürsek büyük yanlış yapmış oluruz. Sezon bitene kadar bu tür cümleler kurmamız saygısızlık olur. Rakiplerin emeği var, onlara saygısızlık etmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in derbinin tarihi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaları da değerlendiren Ahmet Nur Çebi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Dursun Özbek'i çok iyi tanıyorum. Onun etrafında 'bunları söyleyin' diye baskı kurmuşlar. Bizim konumuz değil. Federasyon derbinin pazartesi oynanmasına karar vermiş. Bunun Galatasaray'a ne gibi zararı var bilemiyorum. Bu konuşmalarla maçların güzelliğini bozmaya gerek yok. Dursun Bey'in bunu yakınındakilerin baskısıyla söylediğine inanıyorum. Bu tip şeylere kafasını takmaz o. Bizim böyle bir talebimiz olmadı ama çok arzu ettiğimiz bir şeydi. Takımımızın 1 gün daha dinlenerek sahaya çıkmasını istiyoruz ama böyle bir talebimiz olmamıştır."

Kaynak: AA / Spor

Akhisar Belediyespor Ahmet Nur Çebi Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title