Haberler

Maceracı Turistlerin Rafting Keyfi

Seydikemer ilçesinde cip safari turları ile Tlos Antik Kenti ve Saklıkent Kanyonu'nu gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaz aylarının bunaltıcı sıcağından kurtulmak için Karaçay Nehri'nin serin sularında rafting yapıyor.

Seydikemer ilçesindeki Karaçay Nehri'nde düzenlenen rafting turuna katılan turistler, adrenalini yaşarken serinleme imkanı buluyor.

Cip safari turları ile Tlos Antik Kenti ve Saklıkent Kanyonu'nu gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaz aylarının bunaltıcı sıcağından kurtulmak için Karaçay Nehri'nin serin sularında rafting yapıyor. Saklıkent Kanyonu girişinden başlayan turda şişme botlara binen turistler, tercih ettikleri zaman ve güzergaha göre Karaçay'ın akıntısıyla mücadele ediyor.

Rafting tur rehberi Halil Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, raftingi özellikle Saklıkent Kanyonu'nu gezmek için safari turları ile gelen turistlerin tercih ettiğini söyledi.

Misafirlerini eğlendirmek için 3 farklı tur düzenlediklerini belirten Uçar, "45 dakika, 1 buçuk saat ve 3 saatten oluşan rafting turlarımız var. Yerli ve yabancı misafirlerimiz zamanlarına göre bu turları tercih ediyorlar" dedi.

Uçar, raftingin Saklıkent Kanyonu'nun girişindeki Karaçay'dan başladığını, şişme botlar ile nehrin serin sularında ilerleyen turistlerin eğlenirken serinleme imkanı bulduğunu belirtti.

En kısa turun 5, en uzunun ise yaklaşık 15 kilometrelik parkurdan oluştuğuna değinen Uçar, tura katılanların bölgenin doğal güzelliğini gezmelerinin yanında verdikleri çamur banyosu molalarında da güzel vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Uçar, rafting turlarını ağırlıklı olarak İngiliz ve Alman turistlerin tercih ettiğini, misafirlerinin iyi vakit geçirmeleri için de ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

Tatilini rafting yaparak değerlendirmek isteyen Engin Dinçer ise bunaltan sıcaklardan korunmak için su ile yapılan aktivitelere katılarak serinlemeye çalıştıklarını vurguladı.

Fethiye ve Seydikemer'in doğasına hayran kaldığını anlatan Dinçer, "Tatil boyunca çok farklı etkinliklere katıldım ve çok güzel vakit geçirdim. Tatilimin son günlerinde de rafting yapmak istedim. Buz gibi akan suda nehrin akıntısına karşı koymak için mücadele verdik. Çok keyifli zaman geçirdim" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Seydikemer Karaçay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title