Haberler

Macaristan Ticaret Ateşe'sinden Kayseri Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

Macaristan Ticaret Ataşesi Janos Weisz ile Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’yı ziyaret etti.

Macaristan Ticaret Ataşesi Janos Weisz ile Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaret etti.

Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Macaristan Ticaret Ataşesi Janos Weisz'e Kayseri basını hakkında bilgiler verdi. Altınkaya ayrıca, "Kayseri önemli bir ticaret merkezi ve kültür şehri. Bunun dışında Kayseri basın açısından bakıldığı zamanda çevresinde bulunan illerin merkezi durumunda. Kayserimizde şuanda günlük olarak 15 yerel gazete çıkıyor. 4 yerel televizyonumuz var. Türkiye'nin en önemli 4 haber ajansının bölge müdürlükleri bulunuyor. Sektörümüzde yaklaşık 500 kişi istihdam ediliyor. Bunun dışında özellikle son yıllarda Macaristan ve Türkiye, Kayseri ve Miskolc arasındaki ilişkilerin gelişerek artmasını takdirle karşılıyoruz" diye konuştu.

Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise, "Kayseri ile Miskolc'un kardeşliği 3 yıl önce başladı. Bu beni mutlu ediyor. Çünkü ben Kayseri'de doğdum ve tüm akrabalar Kayserili. Bu açıdan ben Kayseri'ye çok şey borçluyum. Macaristan teknolojinin yeniden farklılaştırılarak dünyaya hizmet etmesi noktasında birçok yeniliği dünyaya tanıtan bir millet" şeklinde konuştu.

Macaristan Ticaret Ataşesi Janos Weisz de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'ın Kayseri ile ilgili kendisine bilgi aktardığını söyledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Macaristan Altınkaya Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title