Haberler

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss Kayseri'de

Kiss: "Kayseri'yi en iyi Avrupalı şehir olarak görüyorum. Birkaç hafta sonra Kayseri'de Macaristan fahri konsolosluk açacağız"

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, " Kayseri'yi en iyi Avrupalı şehir olarak görüyorum. Birkaç hafta sonra Kayseri'de Macaristan fahri konsolosluk açacağız" dedi.

Kiss ve beraberindeki heyet Macaristan ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmek için Kayseri'ye geldi.

İlk olarak Kayseri Valiliği'ni ziyaret eden Kiss ve beraberindeki heyet Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kiss, Macaristan ile Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek "Kayseri özel bir önem taşıyor. Macaristan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Kayseri'yi en iyi Avrupalı şehir olarak görüyorum. Birkaç hafta sonra Kayseri'de Macaristan fahri konsolosluk açacağız. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Aygenç de, Başkonsolos Kiss'in Kayseri'ye geldiği andan itibaren ekonomik ilişkileri araştırmaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kayserimizin Avrupalı dostlarımızı tarafından ilgi görmesinden mutluluk duyuyoruz. Kayseri Türkiye genelinde ve yurt dışında ilgi çeken bir konumda. Çiçek olmayan yere arı konmaz bu da bizdeki çeşitlilikten kaynaklanıyor. Ekonomik ve kültürel alanda katkıda bulunmalarını istiyoruz. Buraya bizi ziyarete gelmelerinden mutluluk duyduk. Türk Macar ilişkilerinin artmasını istiyoruz."

Ziyaret, Başkonsolos Kiss ve Vali Yardımcısı Aygenç'in karşılıklı hediyeleşmeleri ile sona erdi.

Kiss, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak'ı, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı ve Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü'yü ziyaret etti. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Aygenç Macaristan Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title