Haberler

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu, Muğla'da

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MUTSO) ziyaret eden Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich ve beraberindeki heyet, iki ülke arasında yapılabilecek ticari işbirlikleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MUTSO) ziyaret eden Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich ve beraberindeki heyet, iki ülke arasında yapılabilecek ticari işbirlikleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Ticari Ateşe Zsofia Kakas, Exim Bank Türkiye Direktörü Arda Tugay, ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi Türkiye Müdürü Meriç Çalışkan, İş Geliştirme Müdürü Emre Cihad Sönmez ve İzmir Bölgesi iş Geliştirme Müdürü Arda Özek'in aralarında bulunduğu heyet, MUTSO'yu ziyaret etti. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, heyeti makamında ağırladı.

Muğla bölgesinde yaşayan Macar vatandaşların sorunları ve iş yatırımları odaklı çalışmalara önem verdiklerini belirten Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, iki ülke arasındaki işbirliklerinin artması ve yatırım olanaklarının değerlendirilmesi için önerilerde bulundu. Başkonsolos Hendrich, "Türk şirketlerle interaktif bir diyalog kurmak istiyoruz. Bu kapsamda Türkiye'yi iyi tanıyan kurumlar ile Macaristan'ı iyi tanıyan kurumları bir araya getirebiliriz. Örneğin bankalarımız arasında gerçekleştireceğimiz işbirliği ile işletmelerimize destek verebiliriz. Macaristan, AB'ye ihracat yapan Türk şirketleri için güzel bir köprü olabilir" dedi.

Oda olarak, iki ülke arasında gerçekleştirilmesi mümkün olan her türlü iş birliğine açık olduklarını belirten MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ise "Bizim işimiz iş adamlarımıza yardımcı olmak ve bölgeye ticari ve ekonomik katkı sağlamak. Muğla'da turizm, tarım-madencilik sektörleriyle ön planda olan bir il. Hızla büyüyen bir üniversitemiz var. Üniversiteler arası işbirliği de değerlendirilebilir. Sektörlerimizin iki ülkenin tecrübesinden yararlanması ve işbirliği yapması konusunda Oda olarak destek vermeye hazırız" diye konuştu.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Macaristan İstanbul Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title