Haberler

    Macaristan Hükümeti Yolsuzluk Suçlamalarını Reddetti

    Macaristan'ı sarsan yolsuzluk skandalının ardından muhalefet Başbakan Viktor Orban'ın istifasını istiyor.

    Macaristan'ı sarsan yolsuzluk skandalının ardından muhalefet Başbakan Viktor Orban'ın istifasını istiyor. Yolsuzlukla suçlanan Quaestor adlı yatırım şirketinin tepe yöneticisi soruşturma kapsamında tutuklandı.

    Orban ise hükümetin söz konusu skandalla ilgisi olduğu iddialarını yalanladı. Başbakan ayrıca bakanlara çağrı yaparak sorunlu yatırım firmalarında bulunan kamu fonlarının geri çekilmesini talep etti.

    Orban'ın istifasını isteyen muhalefet Dışişleri Bakanlığı'nı da yatırım şirketini içeriden bilgi vermekle suçluyor: "Hükümet müttefiklerinin, bakanlıkların parasını boşalttı ve halkı hayal kırıklığına uğrattı. Bu yüzden de Bay Orban istifa etmeli."

    Şirketin mağdur ettiği Macarlar ise paralarının iade edilmesini talep ediyor: "Şu ana kadar bu olanların gerçek sorumlularının kim olduğunu bilmiyoruz. Sadece isim listesinin her geçen gün daha da uzadığını görüyoruz. Uzmanların yardımıyla önümüzdeki günlerde kimlerin dava açacağını göreceğiz."

    euronews Macaristan'daki gelişmeleri

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 28 Mart 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Macaristan Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title