Haberler

Macar Ulusal Günü

Tekirdağ'da Macar Ulusal Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Tekirdağ'da Macar Ulusal Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Macar Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adem Dalgıç, Rakoczi Müzesindeki etkinlikte yaptığı konuşmada, günün önemine değinerek, Macar halkının 23 Ekim 1956'da Sovyetler Birliği güdümündeki Macar yönetimine karşı halk hareketi başlattığını anımsattı.

29 Ekim Türkiye için ne kadar önemliyse Macaristan için de 23 Ekim'in o kadar önemli olduğunu dile getiren Dalgıç, "23 Ekim Macaristan'ın Sovyetler Birliği'nden kurtuluş günüdür. Bu gün, sansür ve tek parti zihniyetinin tamamen silindiği gündür. 23 Ekim'de Macar halkına yapılan baskılar, işkenceler tamamen son buldu. Türkiye için 29 Ekim ne kadar önemli ve anlamlıysa 23 Ekim de Macar halkı için o kadar anlamlı ve önemlidir." dedi.

Ulusal birlik ve beraberliğin önemli olduğunu, milletlerin yek vücut olarak ülkelerini savunmaları gerektiğini bildiren Dalgıç, şunları kaydetti:

"Tarihçiler, Macaristan'nın tarihine baktıkları zaman ulusal birliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu göreceklerdir. Macaristan'ın bağımsızlığı için gençlerin tanklar altına yattıklarını okuyacaklardır. Özgürlüklerin bedeli çok ağırdır. Bunun için fedakarlıklar yapmak gerekir. O zamanın gençleri özgürlüklerini canlarını ortaya koyarak kazandılar. Macaristan bağımsızlığını kan akıtmadan birlik beraberlik içinde omuz omuza vererek kazandı. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Macar dostlarımızın Macar Ulusal Günü'nü kutluyorum."

Törene, İstanbul Macar Kültür Merkezi'nin Müdürü Gábor Fodor, Macaristan Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken ile Macar Dostluk Derneği üyeleri katıldı.

Daha sonra törene katılan davetliler 23 Ekim 1956'da Macar Ulusal Günü'nü ile ilgili Türk basınına yansıyan fotoğraf ve gazete manşetlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Adem Dalgıç Macaristan Tekirdağ 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title