Haberler

Macar Öğrenciler Kocaeli'de Pratik Eğitim Aldı

AB projesi kapsamında Büyükşehir'de staj yapan Macar öğrenciler Başkan Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

AB projesi kapsamında Büyükşehir'de staj yapan Macar öğrenciler Başkan Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve İSU Genel Müdürlüğü'nde staj yapan Macar öğrenciler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. AB projesi kapsamında Kocaeli'de bulunan öğrenciler okullarında aldıkları teorik eğitimin yanında pratik eğitim alarak eğitimlerini pekiştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Macaristan'ın Budapeşte şehrindeki Pogany Frigyes Szakközepiskola Lisesi'nden staj için Kocaeli'ye gelen Macar öğrencileri makamında ağırladı. Macaristan'ın dost ve kardeş bir ülke olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Bilgiyi paylaşmalı ve insanlığın faydasına sunmalıyız. Bizim medeniyetimiz bunu gerektiriyor" dedi. Avrupa Birliği Leonardo da Vinci projesi kapsamında Kocaeli'ye gelen 10., 11. ve 12. sınıf öğrencileri ise Kocaeli'deki ziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Macar öğrenciler, "Bizlere sunulan imkan dahilinde okulda gördüğümüz teorik eğitimleri pratik olarak da görme fırsatı bulduk. Kocaeli'de çok büyük tecrübe edindik" diye konuştu. Kocaeli'nin tarihi ve turistik mekanlarını da gezdiklerini belirten öğrenciler, "Bu yerlerde çektiğimiz fotoğrafları sosyal medyada da paylaştık. Macaristan'daki arkadaşlarımız da Kocaeli'yi çok beğendi" ifadelerini kullandı. Öğrenciler kendilerinin Türkiye gönüllüsü olduklarını dile getirdiler.

Gelişimlerini artırmak ve başarılı uygulamaları yerinde gözlemlemek için Kocaeli'ye gelen öğrenciler, Kent Konut, Fen İşleri ve İSU'yu ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Şantiye alanları ve laboratuarları gezen öğrenciler bilişim teknolojileri konusunda da bilgi aldı. Macar öğrenciler, Kent Konut merkez ofisinde etüt proje ve ihale planlama ekibi tarafından projelerin çizimi, çizimde kullanılan programlar, uygulama çalışmaları, binaların statiği hakkında bilgi aldılar. İSU'nun Scada sistemine hayran kalan öğrenciler Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın çalışmalarını da yerinde gördüler. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Avrupa Birliği Macaristan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title