Haberler

Maça Çıkmayan Kübalı Voleybolcular Hakkında Hukuki İşlem

Erkekler Voleybol 1. Lig takımlarından İnegöl Belediyespor’da geçen hafta sonu oynanan Beşiktaş maçı öncesinde yaşanan yabancı oyuncu krizi konusunda hukuki işlem başlatıldı.

Erkekler Voleybol 1. Lig takımlarından İnegöl Belediyespor'da geçen hafta sonu oynanan Beşiktaş maçı öncesinde yaşanan yabancı oyuncu krizi konusunda hukuki işlem başlatıldı.

2014-2015 sezonu için İnegöl Belediyespor ile anlaşan Kübalı voleybolcular İsmael Fernandes ve Raydel Poey Romero, sözleşmelerini tek taraflı feshederek antrenmanlara çıkmazken, Beşiktaş maçına iki yabancısız çıkan İnegöl Belediyespor, Türkiye Voleybol Federasyonu nezdinde teşebbüste bulundu. İki sporcunun İtalya'da bir takımla anlaştıkları ve İnegöl Belediyespor yönetiminden lisanlarını istedikleri öğrenilirken, turuncu-lacivertli kulüp yönetimi iki oyuncu hakkında hukuki yollara başvurdu.

İnegöl Belediye Başkanı ve İnegöl Belediyespor Kulübü Başkanı Alinur Aktaş, idmanlara ve maça çıkmayan Kübalı oyuncular Fernandes Luka ve Raydel Poey Romero hakkında hukuki sürecin başladığını belirtti. Luka ve Romero'nun takımdan ayrılmak istediğini ifade eden Aktaş, "Bu sene başında bütçemize uygun bir şekilde hocalarımızın, teknik ekibimizin, yönetimimizin araştırması neticesinde 3 yabancı oyuncu ile anlaşmıştık. Bunlardan biri Estonyalı Kert Toobal'dı. Diğer 2 oyuncumuz ise İsmael Fernandes Luka ve Raydel Poey Romero'ydu. Fakat perşembe günü, anlaşılmaz bir şekilde, bütün ödemelerini düzenli olarak yapmamıza ve ikisi için de ayrı ev tutmuş olmamıza rağmen antrenmana çıkmadılar. Bunu noter marifetiyle tutanakla tespit yaptık. Bu durum cuma ve cumartesi günü de devam etti. Pazar günü maça da çıkmadılar" dedi.

İTALYAN TAKIMI İLE FLÖRT

Cuma günü iki oyuncu ile makamında yüz yüze görüştüğünü belirten Aktaş, "Dertlerini anlamaya çalıştım. Ama kendileri ailevi mazeretler öne sürdüler. Aldığımız bilgilerde özellikle Poey'in bir İtalyan takımı ile flörtü olduğu ve bu noktada gitmek için yol yordam aradığını düşünüyoruz. İşin üzücü tarafı, şu an bizim bir başka yabancı oyuncuyla anlaşmamız mümkün değil. Bunlarla sözleşmemizi bitirmiş olmamız gerekiyor. FIVB'ye, Voleybol Federasyonu'na ve kendilerine yaptığımız ödemeler var. Bu arkadaşlarımız çok küçük bir bedelle buradan ayrılmak peşinde" diye konuştu.

Bu iki yabancı oyuncunun tutarsız davranışları neticesinde kazanabilecekleri Beşiktaş maçını kaybettiklerini ifade eden Aktaş, "Bu hukuki mesele çözülene kadar mevcut oyuncularla yola devam etmek durumundayız. Tutanakları tuttuk. Federasyon hukuk kuruluna bildirdik. Uluslararası hukuku da ilgilendiriyor" diye konuştu.

Aktaş, yaptıkları araştırmaya göre, iki yabancı oyuncunun uçak biletlerini temin ettiklerini ve bir hafta sonra şehirden ayrılacaklarını sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Voleybol Federasyonu İnegöl Belediyespor Alinur Aktaş Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title