Haberler

    Mac Bilgisayarda Windows Kullanmanın Yolu: Parallels

    Yeni Mac OS X işletim sistemi ile birlikte, Mac bilgisayarda Windows kullanmanızı sağlayan yeni Parallels Desktop 10 versiyonu da geliyor.

    Yeni Mac OS X işletim sistemi ile birlikte, Mac bilgisayarda Windows kullanmanızı sağlayan yeni Parallels Desktop 10 versiyonu da geliyor.

    Parallels Desktop, uzun zamandır hem Macintosh hem de Windows bilgisayarları beraber kullanan ve ikisine de ihtiyacı olan kişilere destek olan bir program. Parallels sayesinde Mac bilgisayarınızda rahatlıkla Windows çalıştırabiliyorsunuz, hem de kesintisiz şekilde geçiş yaparak. Program bunu Mac işletim sistemi içinde bir "sanal bilgisayar" çalıştırarak sağlıyor.

    Parallels'in önceki bazı versiyonlarını kullananlar, Mac içindeki Windows işletim sisteminin ve programlarının yavaş çalıştığından şikayet ediyorlardı. Tek bir bilgisayarda aynı anda iki işletim sistemi çalıştırmak tabii ki sistem kaynaklarını epeyce zorlayan bir durum. Ama Parallels Desktop 10 bu soruna biraz da olsun çare bulmuş gibi gözüküyor.

    Yeni program Mac üzerindeki Windows dokümanlarını %48 ve Office 2013 uygulamalarını %50 daha hızlı açıyor. Ayrıca Parallels kullanırken Windows sanal bilgisayarı %10 daha az hafıza harcıyor. Tabii ki bunlar firmanın söyledikleri, her Mac bilgisayarda farklı performans alabilirsiniz ama anlaşılan Parallels artık sistem kaynaklarını daha verimli kullanacak bir şekilde güncellenmiş.

    Yenilikler sadece performans tarafında değil, görsel geliştirmeler de var. Mesela Windows programlarını Mac masaüstüne eklemek, Start ekranını Mac başlangıç ekranı yapmak, Windows programlarına Mac tarafındaki e-posta ve internet uygulama hesaplarına erişim vermek gibi. Parallels Desktop 10, Apple'ın sonbahada piyasaya süreceği yeni işletim sistemi OS X Yosemite ile sorunsuz çalışıyor ve OS X 10.8'e kadar da geriye doğru destek veriyor.

    Parallels Desktop 10, 26 Ağustos'da 79,99 Dolar fiyatı ile piyasada olacak. Ama eski bir versiyon kullanıyorsanız yükseltme her zamanki gibi daha ucuz. Tabii bunun üzerine bir de Windows işletim sistemi lisansı almanız gerektiğini unutmayın. Ayrıca Parallels'in tablette Mac ve Windows kullanmak için bir programı olduğunu da hatırlatalım. Yeni versiyon hakkında bilgiyi ve satın alma seçeneklerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

    Eğer Mac ve Windows arasında seçim yapmaya çalışıyorsanız, bu linkteki karşılaştırmanın belki size biraz yardımı olabilir.

    The post Mac Bilgisayarda Windows Kullanmanın Yolu: Parallels appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title