Haberler

Maaşlarını alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi yaptılar -

Bandırma ilçesine bağlı Edincik beldesinde, 316 dairelik toplu konut projesinde çalışan 30 işçi, 4 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia ederek iş bırakma eylemi yaptı.

Bandırma ilçesine bağlı Edincik beldesinde, 316 dairelik toplu konut projesinde çalışan 30 işçi, 4 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia ederek iş bırakma eylemi yaptı.

İşçiler adına gazetecilere açıklama yapan Selim Arduç, bazı illerden, ailelerinin geçimini sağlamak için Edincik'e geldiklerini söyledi.

Ailelerine para göndermek bir yana ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma geldiklerini ve 4 aydır maaş alamadıklarını ileri süren Arduç, "Cebimizde çay içecek paramız dahi yok. Bundan dolayı beldeye bile inemiyoruz. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü bu günlerde duş ihtiyaçlarımızı bile kapısı ve sabunu olmayan alanlarda yapıyoruz. 15 metrekarelik alanda 20 kişi kalıyoruz. Arkadaşlarımız hastalandı" dedi.

İşçilerden Bedreddin Eken ise evlenmek için para biriktirmek amacıyla çalıştığını anlatarak, "Memleketime gidecek param bile yok" ifadesini kullandı.

Beldede Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) projesini yürüten firma, geçen ocak ayında iflas etmiş, 316 konutluk ikinci etap uygulama durdurulmuştu. Bu gelişme üzerine TOKİ, yüzde 65'i biten projenin devam etmesi için kayyum heyeti atamıştı.

-işçi

Kaynak: AA / Güncel

Bandırma Edincik Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

ahmet akınvanilya_can@hotmail.com:

abi bize bi çozüm bulsunlar resmen mahsur kaldık burada biri baksın buraya 30 kişi perişan ne yapacagımızı bilemiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
engin yavuzengin_yavuz68@hotmail.com:

ben engin yavuz o tokinin eski bekçisi bende 2,5 ay kadar çalıştım 2 aydır maşım duruyor bayramda bekledim bayram parası söz verdiler oda yok ALLAH hepsinin cezasını versin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title