Haberler

    Maarif Müfettişleri Yer Değiştirme Kılavuzu Yayımlandı

    Kılavuz, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı ile Maarif Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda maarif müfettişlerinin 2016 yılı yer değiştirme işlemlerinin yapılmasında uygulama birliğinin sağlanması amacıyla hazırlandı.

    Kılavuz, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı ile Maarif Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda maarif müfettişlerinin 2016 yılı yer değiştirme işlemlerinin yapılmasında uygulama birliğinin sağlanması amacıyla hazırlandı.

    Buna göre, yer değiştirme işlemleri ilgili mevzuat hükümlerine göre, "bulundukları ilde 8 yıl süre ile görev yapanların yer değiştirmeleri", "isteğe bağlı yer değiştirmeler", "zorunlu çalışma süresini tamamlayanların yer değiştirmeleri" sırası takip edilerek gerçekleştirilecek.

    Hizmet bölgelerinin tamamında bölge hizmetini tamamlamış müfettişlerden 1 Eylül 2016 tarihi itibarıyla bulundukları ilde kesintisiz 8 yıl ve daha fazla süre ile görev yapanlar, yer değiştirme isteğinde bulunacak.

    Yer değiştirmeler, bulunulan ilin dahil olduğu hizmet bölgesindeki illerden birine ya da istenmesi halinde bulunulan hizmet bölgesinin dışındaki illerden birine gerçekleştirilecek.

    Sekiz yıllık hizmet süresinin hesabında maarif müfettişleri başkanlığı ve başkan yardımcılığı görevlerinde geçen süreler de dikkate alınacak.

    Bulundukları ilde kesintisiz 8 yıl süre ile görev yapmalarına bağlı olarak görev yeri değiştirilenlerden yargı kararı gereğince eski görev yerine atananların, bu atamaya esas gerekçelerin devamını belgelendirmeleri ve en geç 25 Nisan 2016'ya kadar belgelerini bakanlığa ulaştırmaları gerekiyor.

    Bulundukları ilde kesintisiz 8 yıl süre ile görev yapmalarına rağmen yer değiştirme isteğinde bulunmayan müfettişler, bu talepte bulunduğu halde tercihlerinden birine atanamayan müfettişler ve aylıksız izinli oldukları sürede yer değiştirme başvurusunda bulunmayan müfettişlerin atamaları bulundukları hizmet bölgesindeki illerden birine resen yapılacak.

    İsteğe bağlı yer değiştirme işlemleri

    Bulundukları ilde, 1 Eylül 2016 tarihi itibarıyla 2 yılını tamamlayan maarif müfettişlerinden, bulundukları bölge hizmetini tamamlamamış olanlar bulundukları hizmet bölgesindeki illerle sınırlı olmak kaydıyla duyurusu yapılan illere yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

    Öte yandan tüm bölgelerdeki zorunlu çalışma süresini tamamlayanlar, duyurusu yapılan illere yer değiştirme isteği yapabilecek.

    Tercihlerin alınması

    Bulundukları ilde 1 Eylül 2016 tarihi itibarıyla kesintisiz 8 yıl ve daha fazla süre ile görev yapanlar, yer değiştirme başvurularında 30 il tercihinde bulunabilecekler. Tercihlerine atanamayanlar ile başvuruda bulunmayanlar, bulundukları hizmet bölgesindeki illerden birine Bakanlıkça resen atanacak.

    Yer değiştirme işlemleri, tercihler dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

    Atamalarla ilgili sonuçlar, "http://ikgm.meb.gov.tr" internet adresinden duyurulacak.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title