Haberler

M. Akif Anıldı

Güncelleme:

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Ev sahipliğini İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'nin üstlendiği törene; Vali Yardımcısı Ali Sözen, İzmit İlçe Kaymakamı Sabit Kaya, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve EDOK Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Alay Komutanı Birol Şimşek, İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç, İl ve ilçe protokolü katıldı.

İspirli "Kendisi 20 yıl devlet memurluğu, sonra Burdur vekilliği yaptı. Mehmet Akif Ersoy, 41 mısralık dev eseri olan İstiklal Marşı`nı 7 şubat 1921'de tamamladı. Ersoy, şiir yarışmasındaki 500 liralık para ödülünü kırgınlığa sebep olmamak için aldı ama bu parayı fakir çocuk ve kadınlara iş öğretmek için kurulan bir derneğe bağışladı. Akif, paraya önem vermeyen biriydi." dedi.

Vali Yardımcısı Ali Sözen ise, " Mehmet Akif Ersoy, milletinin dilini bu kadar iyi kullanan bir yazar, çağının tanığı, ahlak adamı, hem de ülkesinin büyük şairidir. Bu kadar özelliği kendinde barındıran başka kimse yoktur. Bizler bugün bu topraklarda hür yaşıyorsak bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha ve atalarımıza borçluyuz. Hürriyet ve istiklal aşığı olan şairimiz, bu milletin ruhsal donanımlarının tespitinde bulunmuştur Bugün, Kurtuluş Savaşımız`ın, bağımsızlık destanımızın ölümsüzleşmesi ve istiklalimizin yıl dönümüdür. Akif'in öğreticiliğini her daim bilmeli ve buna uymalıyız. Akif, yönetici olarak, öğretmen olarak sürekli ilham alabileceğimiz ve yeni nesillere anlatacağımız bir isimdir. Bizlere düşen en büyük görev onun anlam ve bilincine varmak, cumhuriyetimizi ve demokrasi kültürümüzü sonuna dek korumaktır" " dedi.

ÖĞRENCİLER BÜYÜLEDİ

Kartepe İlçe Protokolünün yoğun ilgi gösterdiği programda, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından 'İstiklal`e Adanan Bir Ömür, Mehmet Akif Ersoy` isimli tiyatro gösterisi sunuldu. Çanakkale Savaşı ve kurtuluş mücadelesi ile Mehmet Akif Ersoy'u anlatan oyun salondakilere duygulu anlar yaşattı. SBL, katılımcılardan tam not aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Süleyman Demirel Ali Sözen Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title