Haberler

Lys-1 Matematik Sınavı Sona Erdi

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında matematik alanında yapılan ve saat 10.00'da başlayan LYS-1 sona erdi. Tek oturumda uygulanan sınav 135 dakika sürdü. Adaylar, LYS-1'de matematik ve geometri testlerini yanıtladı.

İstanbul Üniversitesi'nde sınava giren öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri ise kampüsün dışında heyecanla bekledi. Havanın sıcak olması nedeniyle üniversite çevresinde bulunan ağaçların altında serinlemeye çalıştıkları görülen ailelerden bazılarının da dua okuduğu gözlendi.

Zübeyde Çaylak, ağaç gölgesinde kızının sınavdan çıkmasını beklediğini ifade ederek, çocuğunun sınava iyi hazırlandığını ama yine de her şeyin kısmet olduğunu söyledi.

Kızının İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmayı istediğini dile getiren Çaylak, "İnşallah bütün öğrencilerin sınavı iyi geçer. Başlı başına bir emek. Anneler ve babalar için de öyle. İnşallah herkes için iyi geçer tüm gençler için. Kızımın ilk girişi. Ben ondan daha fazla heyecanlıyım." diye konuştu.

Mehmet Öztürk, sınava giren çocuğunu heyecanla beklediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Hem de nasıl bir heyecan. Geç kalmamak için evde 4 kişi telefonu kurduk. Olmadı, 'Telefonlar çalmazsa' diye yakın akrabaları aradık, bizi aramaları için. Bunun karşısında bir de uyuyamadık. Böyle bir heyecan var. Çocuğun bütün geleceğini etkileyecek. Onunla beraber bizim geleceğimizi de etkileyecek. Allah hepsine kolaylık versin, vatana millete hayırı olsun."

Bugünün aynı zamanda Babalar Günü olduğunu kaydeden Öztürk, "Çocuğumun sınavının iyi geçmesi benim için en büyük hediye olacak. Hala heyecanlıyım, kalbim küt küt atıyor. Kolay değil senelerin, çoluk çocuğun emeği var." dedi.

Engin Şentürk de çocuğundan daha fazla heyecanlı olduğunu, onun başarılı olacağına inandığını bildirdi.

Nazire Bayar da oğlunun üniversite sınavlarına girdiğini, bunun hayatıyla ilgili bin dönüm noktası olduğunu ifade ederek, "Gönlüne göre olsun isterim. Her şey kendi idealleri doğrultusunda olsun. Anne olarak heyecanlıyım. Küçük oğlum ilk defa giriyor. Daha önce büyük oğlum girmişti. Bu duyguyu yaşamıştım. Herkesin gönlüne göre olsun. Her bir öğrenci ne amaçlıyorsa onlara erişsin." görüşlerine yer verdi.

Tek oturum olarak uygulanan ve 135 dakika süren sınavı tamamlayan öğrencilerden Burak Şahin, sınavının normal düzeyde geçtiğini söyledi.

Şahin, "İnşallah 20 netin üzerine çıkmayı düşünüyorum. Geçen yılın denemesini çözdüm, ona göre daha kolaydı. İlk kez giriyorum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni istiyorum." dedi.

Emre Köprülü, sınava çalışmadığı için bir şey beklemediğini belirtirken, Ahmet Över de sınavın biraz zor olduğunu, buna rağmen iyi bir sonuç beklediğini dile getirdi.

Tuğçe Kösek ise sınavın umduğu gibi olmadığını anlatarak, "Çok zor değildi, normaldi sorular. İnşallah hayırlısı olur. " şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title