Haberler

Lütfi Kibiroğlu Mustafa Demir İmzasına Sahip Çıkmamaktadır

Saadet Partisi'nin Fatih Belediye Başkan adayı Lütfi Kibiroğlu, 9 Mayıs 2012'de Fatih Belediye Meclisi'nden geçen 11000'lik imar planları ile Fatihlilerin hak kaybına uğradığını iddia etti.

Saadet Partisi'nin Fatih Belediye Başkan adayı Lütfi Kibiroğlu, 9 Mayıs 2012'de Fatih Belediye Meclisi'nden geçen 11000'lik imar planları ile Fatihlilerin hak kaybına uğradığını iddia etti. Fatih Akdeniz Caddesi'ndeki Otel Berr'de bir basın toplantısı düzenleyen Lütfi Kibiroğlu, Yüzbinlerce Fatihliyi mağdur edecek olan imar planını yapan Mustafa Demir, siyasi sorumluluktan kaçmakta ve maalesef imzasına sahip çıkmamaktadır dedi.

FATİH'TE BÜYÜK BİR OYUN OYNANIYOR

Fatih'te büyük bir oyun oynandığını ifade eden Kibiroğlu, 'Fatihlilerin bilmesi gereken tek gerçek, mevcut imar planlarına göre binalarını yeniden yapmaya kalktıklarında, daha az kat ve daha küçük alanda binalarını yenileyebilecekleri gerçeğidir dedi. Fatihlilerin yaşayacağı diğer bir sorunun ise, evlerini satmak istediklerinde karşılarına çıkacağını belirten Kibiroğlu, 'Fatih'ten ev almak isteyen biri, önce evin imar durumunu inceleyecektir. İmar alanının mevcudun çok daha altına düşürüldüğü bir evi insanlar almak istemeyecek ya da değerinin daha altında fiyat vereceklerdir' diye konuştu.

SEÇİMİ KAYBEDECEĞİNİ ANLADI

Lütfi Kibiroğlu, Mustafa Demir seçimi kaybedeceğini anlayınca, Fatihlileri yanıltmak için sokaklara bir pankart astı. Pankartta, 'Fatih'teki tüm binaların mülkiyet hakkı ve mevcut katları korunmuştur. Fatih'te kesinlikle herhangi bir yıkım söz konusu değildir' yazıyordu. Fatihliler bilmelidir ki, şu anda geçerli olan 2012 imar planlarıdır ve bu planlarda mülkiyet hakları yönünden ciddi kayıplar meydana gelmiştir şeklinde konuştu. Yeni imar planlarında binaların daraldığı, kat yüksekliğinin düştüğü ve pek çok binanın yol, park ve tesisler alanı olarak göründüğünü anlatan Kibiroğlu, imar planını ve toplantıda belirttiği belgeleri isteyenlerin www.lutfikibiroglu.com adresinden görebileceklerini belirtti. Fatih'te yıkım olmadığı beyanının da gerçeği yansıtmadığını söyleyen Kibiroğlu, 'Birçok bölgede halkın bir talebi olmamasına rağmen kentsel yenileme projeleri yürütülmektedir. Fatih'te 'kentsel yenileme' marifetiyle bölgesel yıkımlar sürmektedir dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Demir'in halkı yanlış bilgilendirdiğini savunan Kibiroğlu, 'Algı yönetimi yapan Demir, halka sanki imar planlarını Anıtlar Kurulu'nun hazırladığını düşündürmüş ve bunları değişmeden 8 yıl sonra yeniden kendisinin onayladığını söylemiştir. Oysa hazırlanan her iki planı da Fatih Belediyesi yapmıştır ve bu iki plan da aynı değildir dedi.

Fatih'te büyük bir oyun oynanıyor diyen Kibiroğlu, 'Yüzbinlerce Fatihliyi mağdur edecek olan imar planını yapan Mustafa Demir, siyasi sorumluluktan kaçmakta ve maalesef imzasına sahip çıkmamaktadır ifadesini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Demir Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title