Haberler

Lüleburgaz'da Kadın Çiftçilere Sertifikaları Verildi

Lüleburgaz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı kapsamında kadın çiftçilere sertifikaları törenle verildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Ertuğrul köyünde düzenlenen törenle, eğitimi başarıyla tamamlayan 29 kadın çiftçiye sertifikaları verildi.

Tarımsal Yayım Birimi Mühendisi Gülsüm Kurt, burada yaptığı konuşmada, 10 gün süren eğitimlerin sona erdiğini söyledi.

Eğitimde, bitkisel üretim, hayvansal üretim, el sanatları, işleme, pazarlama, aile işletmeciliği ve kırsal turizm alanlarında bilgiler verildiğini hatırlatan Kurt, 29 kadın çiftçinin eğitimi başarıyla tamamladığını ifade etti.

Kadın çiftçilerin tarım alanında projeler hazırlayacağını belirten Kurt, "Hazırlanan tüm projeler jüri tarafından değerlendirilerek puanlaması yapılacak. Başarılı olan çiftçiler, proje pazarı adlı etkinlikle hazırladıkları projelerini sergileyecekler. 'Tarımda Kadın Girişimciliğini Güçlendirilmesi' programında, 8 ilin birincisi olan kadın çiftçi projeleri bakanlığımızca değerlendirme alınacak ve birinci olan proje hayata geçirilecek. Kadın çiftçilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Lüleburgaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title