Haberler

    Lüksemburglu Pilot Türkiye'yi Havadan Geziyor

    TÜRKİYE'yi çok seven ve her gelişinde farklı bölgelerini gezen Jean Birgen (72), Karadeniz gezisinin ilk ayağında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi UZAYTEM Havaalanı'na indi, ardından kenti gezdi.

    TÜRKİYE'yi çok seven ve her gelişinde farklı bölgelerini gezen Jean Birgen (72), Karadeniz gezisinin ilk ayağında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi UZAYTEM Havaalanı'na indi, ardından kenti gezdi. Birgen, "Eşim ve bir pilot arkadaşımla Türkiye'ye geldik. Uçağım tek motorlu küçük bir uçak olduğu için kısa mesafeli alanlardaki havaalanlarına iniyor yakıt ikmali yapıyoruz. Daha önce İstanbul'a, Nevşehir'e Kapadokya'ya, Antalya'ya, Bursa'ya ve İzmir'e geldim" dedi.

    TARİH, DOĞA VE YEMEKLER

    Jean Birgen, bu yıl Karadeniz Bölgesi'ni gezmek istediklerini, önce Bursa'ya daha sonra Samsun'a geldiklerini aktararak, "Buradan Giresun ve Trabzon'a gideceğiz. Karadeniz'in yeşilliği çok güzel. Geldiğimiz şehirlerin tarihi, doğal güzelliklerini görüyoruz. Yemeklerini tadıyoruz. Türkiye'yi çok seviyoruz" diye konuştu.

    Jean Birgen, Türkiye'yi çok sevdiklerini vurgulayarak, "Uçağımla gelirken birçok yörenin üzerinden uçuyor güzelliklerini havadan görme fırsatı da buluyoruz ve fotoğraflar çekiyoruz. Döndüğümüzde başta Lüksemburg olmak üzere, Fransa, Norveç, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağız" dedi. AA

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İstanbul Türkiye Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title