Haberler

Lüksemburg Türkiye Maçının Geniş Özeti (TUR-LUXEMBORG)

Güncelleme:

Lüksembur Türkiye maç özeti ve golleri. Lüksembur Türkiye mücadelesinde Türkiye son dakikada bulduğu golle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Mücadelenin geniş özeti ve gollerini izlemek için ilgili video bağlantılarını haberimizde bulabilirsiniz.

Lüksembur Türkiye maç özeti ve golleri. A Milli Takımımız Lüksemburg deplasmanında Hakan Çalhanoğlu'nun son dakikada attığı golle 2-1 galip ayrıldı. Türkiye Lüksemburg maçının geniş özeti ve gollerini izlemek için ilgili bağlantılara tıklamanız yeterli. EURO 2016 elemelerinde Hollanda karşısında aldığı bir puan sonrasında yine bir deplasmanda oynadığı maçtan 3 puan alan Türkiye iki zorlu mücadeleden 4 puan almasını bildi.

Lüksemburg - Türkiye maçı öncesinde Ozan Tufan, Mehmet Ekici ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Terim, milli takım gelecekleri ile ilgili tartışmalar olan Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'in, ihtiyaç olması durumunda tekrar milli takıma çağırılabileceğini söyledi.

İŞTE TERİM'İN SÖZLERİ...

"Açıkçası 10 maç oynayacağız. İlk yarı diye düşünürsek 5 maç oynadık. Bunları hatırlayacak olursak İzlanda maçında 60'ta 10 kişi kaldık. Çevirebilir miydik 11'e 11 olsa bilinmez. Çek Cumhuriyeti maçına gelelim. Arda'nın pozisyonu dünyanın her yerinde penaltıdır. Onu atsak 2-0 olacak. Bırakın 2-0'ı biz geriye düştük. Letonya maçı 7,8-0 bitecek maç 1-1 bitti. Kazakistan maçınd aBurak'ın atamadığı bir pozisyon var herkesin aklındadır. Gelelim Hollanda'ya... Son dakikada yedik ve 1-1 bitti. İnşallah bütün musibetler ilk maçlarda yaşanmıştır."

"ANCAK BÖYLE BİR GOL YERDİK"

"Hollanda maçında ancak böyle bir gol yerdik. Ancak birine çarpacak ve kaleye girecek. Sneijder'in vuruşu Volkan'ın kucağına gidiyor. Huntelaar'ın kafasıyla gol oldu. Gökhan'ın Ozan'a veremediği, Burak'ın kaçırdığı pozisyonlar var. Galibiyeti kaçırdık. Şu bir gerçek ki, oyuncularda "Bir bu gruptan çıkacağız" düşüncesi hakim. Bakıldığı zaman bayağı gol pozisyonumuz var. Rakibe de pozisyon vermemişiz. Çünkü bunu öngörmüştük. Bu maç gösterdi ki Türk Futbolu her zaman yanlardan kötü değil. Yan toplarda iyi işler yaptık."

"ARAYAN 'HEM GEÇMİŞ OLSUN, HEM TEBRİK EDERİM' DEDİ"

"Türkiye'den her arayan önce geçmiş olsun sonra tebrik ederim dedi. Futbolcularımızı gerek fizik, gerek mental ve sosyal olarak hazırlarken daha dikkatli davranmalıyız. onları bu baskı içerisinden çıkarmamız gerekir. Türkiye'deki kulüp yapılarımızı en üst seviyeye getirmemiz gerekir. Eğitimleri ve eğiticilerin eğitimini üst noktaya getirmeliyiz. Bir ya da birkaç maçın kaderimizi çizmesine izin vermemeliyiz. Futbolumuz öyle olmalı ki bir iki kayıpla hedefimizden çıkmamalıyız. Bu 10-15 yıllık planların önüne geçmemeli. Uzun vadeli planların içerisinde genç oyuncuların, eğiticilerin yetişmesini, gençlerin daha doğru yukarıya çıkması ve birbirimize daha toleranslı olmayı öğrenmeliyiz. Sonrasında her şey kendiliğinden gelecektir."

"HERKESİN A, B, C PLANI OLMALIDIR"

"Hollanda Türkiye'yi yenip ilk 3'e, sonrasında ikiye bire doğru niyetindeydi. Bunu anlayışla karşılıyorum. İlk önce sağ tarafı denediler. O olmayınca nerden bulursanız göbeğe atın ve oradan oynayın dediler. Bizimkiler o bölgeyi de kapattı. Sonrasında karambol denediler. onda da başarılı olamadılar. Gol ortada. Kaleci yanıldı ve gol oldu. Hiddink'e bir şey diyemem. Herkesin a,b,c planı olmalıdır. Kenardan denersiniz, merkeze dönersiniz, uzun top atar sekeni kovalarsınız. Bunlar anlaşılabilir. Ekol de olsanız kazanmak için, puan almak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bizim orada bir hamle şansımız olsaydı oyunu 1-1 bitirtmezdik. Sakatlıktan dolayı mecburi değişiklik yaptık"

"GİTTİM HAKEMİ TEBRİK ETTİM"

"Maç sonrası gittim hakemi de tebrik ettim. Çok beğendiğim bir hakem. Hem 6 dakika uzatmada haklıdır. Hem de diğer kararlarında. Rizzoli, Brych ve Cüneyt hocamız. Hepsi iyi maçlar yönetti. Soyunma odasına gidip tebrik ettim."

"ROBBEN YOK, ADİL OLSUN DİYE ARDA'YI DA OYNATMADIK"

"Maçın değerini anlayacağız ve bunun güveni ve moraliyle ileriye bakacağız. Belki bu kayıpla canımız yanıyor ama oyun içerisinde rahatlatacak duyguları kazandığımızı söyleyebilirim. Ben maçtan önce de rahattım. Olmadığım kadar rahattım. Muhteşem bir kamp geçirdik. Oyuncuları tanıdığınız için teknik adam olarak onu hissedebiliyorsunuz. Bence Robben'in olmayışı Hollanda için büyük bir kayıptır. Biz de adil olması için Arda'yı oynatmadık. Robben onlar için önemli, Arda da bizim için. Bazen öyle oyunlar vardır. Düşünebiliyor musunuz yensek ve durum 7-6 olsaydı. Sonraki iki maçımıza büyük avantajla gidecektik. Bazen deriz ya kazanamıyorsanız kaybetmeyin. İşte tam o maç."

"ÇEK MAÇINDA PENALTIMIZ VERİLSE..."

"Çek Cumhuriyeti maçındaki penaltımız verilse 1 puan alacaktık. Hesaplar daha da karışırdı. Türk takımı böyle oynamaz şöyle oynamaz yargısını kırdık. Bizim evlatlarımız doğru şekilde yönlendirilip o şekilde sahaya çıkarsa her şeyi yapabilir. Basit goller yiyen, kolay goller yiyen takımı gördünüz."

"BENİM DE GÖNÜLDEN BAĞLI OLDUĞUM BİR TAKIM VAR"

"Volkan ve Emre Belözoğlu bizim oyuncularımız. Yıllarca hizmet etmişler. Hem futbolcu hem de insan olarak. Milli futbolcu olması başka bir şey. Futbol içerisindeki paydaşlar için başka bir durum bu. Artık bu ağır söylemleri, belden aşağı söylemleri kimse istemiyor. Burada birbirimizin yüzüne bakan insanlarız. Kimse bunu hak etmiyor. Ağır küfürler, hakaretler... Herkesin tuttuğu bir takım var. Olmalı da zaten. Herkesin tuttuğu takıma saygı duyulmalı. Benim de gönülden bağlı olduğum bir takımım var. O takıma olmaktan gurur duyduğum bir duygum var. Ama buraya geldiğimiz zaman Kırmızı beyazdan başka bir şey düşünmüyorum. Herkes buraya başka takımlardan geliyor. Burada birbirine saygılı olmalı. Kulüpler arasındaki rekabete burada devam edersek yanlış. Dışarıdan onların üzerinden rekabet olduğu yansıtıldığı zaman hoş durmuyor. İçeride de rekabet olmalı. Olmazsa büyük takımlar olmaz. Büyümemizi birbirimize bocçluyuz. Rekabeti de seviyeli bir şekilde yapmalıyız. Diğerinin sırtına basarak yanlış şeyler söylemek doğru değil. Bu son günlerin olayı değil. Bu durumda devreye girmek zorundayız. Medya, oyuncular, seyirciler dahil herkes devreye girmek zorunda."

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Lüksemburg Ozan Tufan Hollanda Türkiye Gündem Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title