Haberler

Lüks Otomobildeki Kanlı İnfazla İlgili 4 Farklı İddia

Güncelleme:

İstanbul İstinye'de öldürülen Ali Ekber Akgün'ün eşi Hollandalı Maartje Geertruida ifadesinde "Olay günü ayrı araçlarla çıktık. Eşim Hollanda'da tehdit ediliyordu" dedi

Ali Ekber Akgün cinayeti ile ilgili çok yönlü soruşturmalarını sürdüren polis, Akgün'ün evi ile işyeri arasındaki kamera görüntülerini de inceledi.

SALDIRGANLAR KEŞİF YAPTI

Olay günü ve geriye doğru giderek 1 haftalık görüntüleri adım adım izleyen polis, Akgün'ün takip edildiğini belirledi. Saldırganların Akgün'ün evinin bulunduğu siteden işe gitmek için çıktığı saatler ile hangi güzergâhları kullandığına dair keşif yaptığı, olay günü de takipteki aracın dışında farklı bir aracın da Akgün'ü takip ettiği ortaya çıktı. Bu aracın da saldırıyla ilişkisi araştırılıyor.

EŞİNDEN KAFA KARIŞTIRAN İFADE

Polis, eşi saldırıya uğradığı sırada cipiyle aynı trafik ışıklarında bulunan Hollandalı Maartje Geertruida'nın ifadesine de başvurdu. Geertruida'nın "Evden ayrı araçlarla peş peşe çıktık. Ofise gidecektik. Eşim benden önce çıktı. Bir süre sonra yolda aramızda mesafe oluştu. Olay yerine geldiğim sırada eşimin aracını ve kalabalığı gördüm. Eşimin kurşunlandığını gördüm. Hollanda'da tehdit alıyordu. Eşimle uğraşanlar vardı" dediği öğrenildi.

'DUBAİ' ŞÜPHESİ

Soruşturma kapsamında Akgün ile ilgili farklı iddialar da ortaya atılıyor. Akgün'ün Hollanda'daki uyuşturucu hesaplaşmasından kaçmak için İstanbul'a geldiği, Dubai'ye yerleşme planı olduğu iddiası da bunlardan biri. Dubai'de ofisi bulunan Akgün'ün, bir süre önce burada 10 daire satın aldığı öne sürülüyor. Dubai'ye silah sokmanın yasak olduğuna dikkat çekilerek Akgün'ün böylece olası silahlı saldırılardan kaçmayı planladığı iddia ediliyor.

İDDİALAR

Akgün cinayetiyle ilgili ortaya atılan iddialardan bazıları şöyle:

-Hollanda'da birçok cafeshop'u bulunan Akgün'ün iş ortağı ile aralarında 4 milyon Euro'luk bir anlaşmazlık yaşandı. Bu anlaşmazlık üzerine ikili arasında husumet başladı.

-2013 yılında Hollanda'dan İstanbul'a gelen ve cesedi Kemerburgaz'da ormanlık alanda bulunan Zuhuri Şahin'i öldürten azmettirici, Akgün'ü de öldürttü. Şahin'in öldürülmesiyle ilgili tutuklanan Atilla Önder'in oğlu Burak Önder bir süre önce cezaevinden çıkmıştı.

-İstanbul'da 2007 yılında tutuklanan Hollanda, Almanya ve Türkiye üçgeninde uyuşturucu ticareti yapan organize suç lideri Atilla Önder'in adamlarından 25 yaşındaki Murat Hüseyin Garki 15 gün önce Amsterdam'da öldürüldü. Garki'nin öldürülmesinde de Akgün rol oynadı.

-Polis Atilla Önder ve oğlu Burak Önder'in cinayet talimatını veren kişiler olma ihtimali üzerinde duruyor.

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Hollanda İstinye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (11)

IlhamıMobil-IOS:

Gebertin birbirinizi pislik herifler Size zehirlendiğiniz Gençler'in analarının ahi yeter Hepinizin cani cehenneme

25
1
yanıtYanıtla
selman kayaMobil-ANDROID:

su testisi su yolunda kırılır

5
1
yanıtYanıtla
pir dost:

bu adam almanya ve hollandada aranıyordu büyük baronlara zamanında fena kazık attı şimdi cezasını kestiler

3
2
yanıtYanıtla
şakir:

dubaiden 10 daire alıcağına kurşun geçirmez bi araba alsaydı yaşıyor olabilirdi

5
0
yanıtYanıtla
ŞIRNAK:

KİMSE MIT VEYA DERİN DEVLET İDDİASINI ORTAYA ATAMIYOR ATAMAZ DEVLET SIRRIDIR DEŞİFRE OLAMAZ

3
1
yanıtYanıtla
KOYUNLARA ÖLÜM:

uyuyşturucu yasal diye sat hollandada türkiyede senın borun ötmez koç hollandadada seni barındırmazlar

2
1
yanıtYanıtla
vatandaşşşşş:

herkez bu ülkede cirit atıyor

3
0
yanıtYanıtla
StratejiMobil-IOS:

Kurtlar Vadisi izleyip etkisinde kalan ve cebinde 0,05 TL'yi olmayan bir sürü kaç genç vardır bu gençleri tetikçi olarak kullanmak çok basittir

2
0
yanıtYanıtla
musa dunya:

bakalım ucu liceye dayanacakmı :))uyuşturucu tacirleride birbirine düşmüş eskiden öylemiydi behcet Cantürk:))

1
1
yanıtYanıtla
Avatar:

Helal paranin ne takipcisi olur nede mahkemesi. yazik olmus gencecik birisine

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title