Haberler

Lüks Otele Dadanan Hırsızlar Gelinin Takı Kesesini Çaldı

Güncelleme:

Ankara'da lüks bir otele dadanan hırsızlar gelinin düğün takılarını topladığı keseyi çalıp, hiçbir şey olmamış gibi otelden çıktılar

Olay Ankara'nın en lüks otellerinden birinde geçen hafta sonu yaşandı. Hırsız, otelin balo salonunda gerçekleşen görkemli bir düğüne davetli gibi girdi ve kendini kamufle etti. Nikahın ardından gelin ve damat tebrik turunu bitirdikten sonra hırsız gelinin altın kesesini taşıyan kişinin yanına gidip, erkek tarafının ailesine teslim etmek üzere keseyi alması gerektiğini söyledi.

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ UZAKLAŞTI

Keseyi taşıyan kişi bir anlık tereddüt yaşadıktan sonra durumdan şüphelendi. Keseyi vermeyeceğini söyledikten sonra hırsız hiçbir şey olmamış gibi uzaklaştı. Durumun fark edilmesi üzerine düğün sahipleri hırsızı aramaya başladı ancak bulamadı. Kamera kayıtlarından hırsızın kimliği tespit edilmeye çalışılıyor.

"BÖYLESİ İLK KEZ OLUYOR"

Olayın yaşandığı düğünün organizasyonunu yapan SAK Organizasyon'un sahibi Alper Kendirli, yaşananları sozcu.com.tr'ye anlattı. Beş yıldızlı otellerde yapılan lüks düğünlerde dolandırıcılık girişimleriyle daha önce de karşılaştıklarını ancak böylesine bir hırsızlık teşebbüsüne ilk kez şahit olduklarını belirten Kendirli, "Neyse ki keseyi taşıyan kişi hırsızın bu oyununa gelmemiş. Şimdi kamera kayıtları inceleniyor ve hırsızın kimliği saptanmaya çalışılıyor" dedi.

"SOSYAL MEDYADAN DÜĞÜNLERİ TAKİP EDİYORLAR"

Bu tür dolandırıcılar ve hırsızların sayısının bir süredir arttığına dikkat çeken Kendirli şunları anlattı: "Düğün organizasyonu yapan firmaların sosyal medya hesaplarını yakından takip ederek, nerede, ne zaman, nasıl bir düğün olacağını öğreniyorlar. Düğün akşamı, şık kıyafetlerle otele davetli gibi geliyorlar ve düğün salonunda boş olan bir masaya oturuyorlar. Daha sonra da amaçlarına ulaşmak için fırsat kolluyorlar."

"DÜĞÜN SAHİPLERİNDEN BAHŞİŞ İSTİYORLAR"

Dolandırıcıların düğün sahiplerinden bahşiş de istediklerini anlatan Kendirli, "Ellerinde eski bir çiçek fişiyle damadın babasına giderek çiçek ücreti isteyenler ya da organizasyon firmasında çalıştığını söyleyip bahşiş isteyenlere de rastlıyoruz" dedi.

"AİLELER DİKKATLİ OLMALI"

Bu tür dolandırıcı ve hırsızların son derece profesyonel hareket ettiklerini ve kendilerini çok iyi kamufle edebildiklerini belirten Kendirli, "Aileler düğün gecesinin heyecanı ve stresiyle bu tür oyunlara gelebiliyorlar. Hem otel yöneticilerinin hem de ailelerin son derece dikkatli olmaları gerekiyor. Yoksa hayatlarının bu en mutlu gününü çok kötü bir anı ile noktalayabilirler" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Kendirli 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title