Haberler

    Lufthansa'da Üç Günlük Grev

    Alman havayolu şirketi Lufthansa'da toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca, pilot sendikası Kokpit Birliği (VC) yeniden greve gittiklerini duyurdu.

    Alman havayolu şirketi Lufthansa'da toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca, pilot sendikası Kokpit Birliği (VC) yeniden greve gittiklerini duyurdu. Üç güne uzatılan grevde, dün planlanan 1400 uçuştan 750'si iptal edilirken, bugün de 80'den fazla uçuş iptal edildi.

    Grevden 80 bini aşkın yolcu ile uzun mesafeli uçuşlar ve kargo seferlerinin etkilenmesi bekleniyor. Her ne kadar uçuşları iptal de edilse, pilotların erken emeklilik için greve gitmesini haklı bulan yolcular da var:

    "Evet aslında onları anlayabiliyorum. Çok stresli çalışma şartları var. Erken emekli olmayı istemek de hakları bence. Benim fikrim bu."

    Pilotlar emeklilik yaşının 60'a çıkartılmasını ve maaşları da içeren emeklilik şartlarının değiştirilmesini proteso ediyor.

    Sendika, aynı yöndeki taleplerini şimdiye kadar belirli aralıklarla 12 kez yaptığı grevle duyurmaya çalışmıştı.

    Lufthansa bu grevlerin şirkete zararının 220 milyon euroyu bulduğunu açıklamıştı.

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 19 Mart 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title