Haberler

Lufthansa'da Grev Devam Ediyor

Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’da pilotların grevi, ikinci gününde uzun mesafeli uçuşların da eklenmesiyle devam ediyor Şirket, grev öncesinde 56 bin yolcusunu SMS, 30 bin yolcusunu da elektronik posta yoluyla bilgilendirdi.

Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'da pilotların grevi, ikinci gününde uzun mesafeli uçuşların da eklenmesiyle devam ediyor.

Lufthansa'da pilotların dün başlayan, kısa ve orta mesafeli uçuşları etkileyen grevine, bugün de uzun mesafeli uçuşlar eklendi.

Lufthansa'da yapılan açıklamada, 150 bin yolcunun grevden etkilenmesinin beklendiği belirtilirken, şirketin grev öncesinde 56 bin yolcuyu kısa mesaj hizmeti (SMS), 30 bin yolcusunu da elektronik posta (e-mail) yoluyla bilgilendirdiği kaydedildi.

Söz konusu bilgilendirme sebebiyle Frankfurt havalimanında yolcuların kuyruk oluşturmadığı ve şirketin kurulan bilgi-destek masalarıyla yolcuların sorunlarını çözmeye çalıştığı gözlendi.  Ayrıca, uçuşu iptal edilen yolculara yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.

Bugün saat 23.59'a kadar sürecek grevin, şirketi yaklaşık 150 milyon avro zarara sokacağı tahmin ediliyor.

Grevlerin maliyeti 170 milyon avro

Öte yandan, geçen ay pilotların Nisan ayından beri süren grevleri sebebiyle şirketin 170 milyon avro kayba uğradığı açıklanmıştı.

Sendika ile Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçleriyle ilgili anlaşma sağlanamıyor.

Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emeklilik yaşını 55'ten 60'a, görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58'den 61'e çıkarmak istiyor.

Buna karşı çıkan sendika, Nisan ayından bu yana 9. kez greve gitmiş, Lufthansa'da ve bağlı şirketlerde yaklaşık 6 bin uçuş iptal edilmişti. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title