Haberler

Lüfer, Sezonu Erken Açtı

Güncelleme:

Mevsiminin en lezzetli ve besin değeri yüksek balıkları arasında gösterilen "denizlerin prensi" lüfer, balıkçı oltalarına takılmaya başladı.

Çanakkale Boğazı'na her gün sabah ve akşamları açılan olta balıkçıları, adeta lüferin izini sürüyor.

Avladıkları ürünleri Yat Limanı civarında karaya çıkaran balıkçılar, canlı olarak küçük kaplara koydukları lüferin tanesini 7 ila 10 lira arasında satıyor. Balıkçılardan Hakan Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk lüferlerini avlamaya başladıklarını söyledi. Günde 8-10 lüfer avladığını belirten Yüksel, "Artık bizim için sezon başlamış sayılır" dedi.

FİYATLARI NORMAL TUTUYORUZ

Normalde lüfer akının, Karadeniz'den Çanakkale Boğazı'na ağustos sonu ile eylülün ilk günlerinde başladığını dile getiren Yüksel, kasım ayında ise bu durumun tersine döndüğünü anlattı. Lüferin fiyatının uygun olduğunu bildiren Yüksel, "Vatandaşlar tüketebilsin diye fiyatları normal tutuyoruz. Bu yıl balığın bol olacağından ümitliyiz. Gırgırla avlananlar yasaklara uyarsa balık bol olacaktır, bundan eminim" değerlendirmesinde bulundu.

BUGÜNLERDE BALIK TAZE OLUR

Mustafa Karagöz ise Çanakkaleli balıkçıların, pullu karagöz, çupra gibi deniz ürünlerinden vazgeçip lüfer ve çinakopa yöneldiğini aktardı. Lüferin, gündüz yakalanabilen bir balık olduğu bilgisini veren Karagöz, şöyle konuştu:
"Balık, 'sabah ve akşam suyu' dediğimiz zamanlarda daha çok çıkıyor. Arkadaşlarımız tekne başına 20-25 balık getirmeye başladı. Önce kofana dediğimiz iri lüferin sulara girmesi lazımdı ancak bu yıl lüferin daha küçüğü olan sarıkanat ve çinakop girdi. Vatandaşlardan talep, lüfer tezgahlara henüz getirilmeye başladığı için yoğun. Bugünlerde balık lezzetli olur. Çünkü bunu önce balıkçılarımız kendi teknelerinde deniyor, tadıyor. Onlardan da lezzetli olduğu bilgisini aldık." Hüseyin Cahit Büyük de bu sene lüfer sezonuna erken girildiğini vurguladı. İstanbul'da lüfer döneminin başlamadığını öğrendiğini söyleyen Büyük, "Bu balıklar büyük ihtimalle yerli balık. Onun için biraz ucuz ancak bir ay sonra fiyatı artacaktır. İsteğimiz, halkımızın ucuz fiyatlara balık yemesi" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mustafa Karagöz Çanakkale Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title