Haberler

Hizbullah'ın Büyük Bir Saldırı Hazırlığında Olduğunu İddia Etti

Güncelleme:

Nusra Cephesi'ne bağlı bir yetkili, Hizbullah'ın, cephe tarafından rehin alınan Lübnan güvenlik güçlerini kurtarmak için Nusra'ya saldırmak için hazırlandığını öne sürdü.

Hizbullah'ın, Nusra Cephesi tarafından rehin alınan Lübnan güvenlik güçlerini kurtarmak için "güç kullanacağı" ve Şam'ın Kalamun bölgesinde Nusra'ya karşı "büyük bir saldırı" hazırlığında olduğu iddia edildi.

Suriye'deki silahlı gruplardan Nusra Cephesi'ne bağlı ismini vermek istemeyen üst düzey bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın Kalamun'da Nusra'ya karşı "büyük bir saldırı" hazırlığında olduğunu öne sürerek, "Hizbullah, Lübnanlı güvenlik güçlerini güç kullanarak kurtarmaya hazırlanıyor" dedi.

Yetkili, "Hizbullah'ın Kalamun bölgesine askeri bir operasyona hazırlandığını ve rehinelerin serbest bırakılması için yapılan arabuluculuk faaliyetlerine engel olduğunu" belirterek, "Askerlerin hayatının korunması için tek çözüm, dürüstçe müzakerelerdir. Hizbullah onları güç kullanarak teslim almak istiyor ancak bu 'onların ölmeleri' demektir" tehdidinde bulundu.

Daha önce bazı rehineleri serbest bırakarak "iyi niyetlerini" gösterdiklerini savunan yetkili, medyada çıkan haberlerin aksine orduyla silahlı gruplar arasında arabuluculuk yapan Lübnan Müslüman Alimler Heyeti ile aralarında bir anlaşmazlık olmadığını belirterek, "Biz de onlar da bu krizin çözümü için olağan gücümüzle çalışıyoruz ancak karşı taraftan samimi bir girişim göremiyoruz" ifadesini kullandı.

Yetkili, Nusra cephesinin Lübnan hükümetine sunduğu en önemli talepleri arasında "Hizbullah'ın Suriye'den çekilmesi ve Lübnan hapishanelerindeki tüm İslami eğilimli tutukluların serbest bırakılması" olduğunu vurgulayarak, "Rehinelerin hayatı, Lübnan hükümetinin bize vereceği karşılığa bağlı" dedi.

Lübnan Müslüman Alimler Heyeti, orduyla silahlı gruplar arasında yaptığı arabuluculuk faaliyetlerini, uzlaşma sağlayabilecek başka tarafların önünü açmak için askıya aldığını duyurmuştu.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal bölgesinde ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 5 gün boyunca devam eden çatışmalar, 7 Ağustos'ta son bulmuştu. Arsal kırsalına giren Nusra Cephesi ve terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, varılan ateşkes uyarınca kademeli olarak bölgeden çekilirken 20'den fazla güvenlik güçleri mensubunu rehin almış, daha sonra içlerinden 8'ini serbest bırakmıştı.

Ordu güçlerinin, IŞİD liderlerinden olduğu iddia edilen Ebu Ahmed el-Cuma'yı, Arsal'daki askeri barikatı geçişi sırasında gözaltına almasından sonra bölgede başlayan çatışmalarda, 17 asker ölmüş, 86 asker de yaralanmıştı. - Beyrut

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Lübnan Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title