Haberler

Lübnan Müftüsü Şeyh Deryan Açıklaması

"Şii ve Sünni Müslümanlar arasındaki çatışma veya savaşın İslam ile alakası olamaz"

Lübnan Müftüsü Şeyh Abdullatif Deryan, Müslümanların "günümüzde yaşanan bölünme ve ortaya çıkan mezhepçilik akımları" nedeniyle zor aşamalardan geçtiğini söyledi.

Başkent Beyrut'taki Daru'l-Fetva kurumunda hicri yılbaşı dolayısıyla dolayısıyla basına yaptığı açıklamada Deryan, "Müslümanlar, günümüzde yaşanan bölünme ve ortaya çıkan mezhepçilik akımları nedeniyle zor aşamalardan geçiyor. Şii ve Sünni Müslümanlar arasındaki çatışma veya savaşın İslam ile alakası olamaz. Müslümanlar, tahrikler üzerine bazen mezhep, bazen milliyetçilik ve bazen de farklı düşünceler dolayısıyla birbirleriyle savaşıyorlar" diye konuştu.

Lübnan'ın yaklaşık 9 yıldır "yoğun zayıflatılma" çabalarına maruz kaldığını ifade eden Daryan, bu durumun vatandaşın göz yaşı ve kanının dökülmesine neden olduğunu belirterek, halkı, "bedeli ne olursa olsun" ülkelerine sahip çıkmaya çağırdı. - Beyrut

Kaynak: AA / Güncel

Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title