Haberler

Lübnan'daki Çatışmalar

Çatışmalar nedeniyle tarihi Trablus çarşısındaki onlarca dükkan, kullanılamaz hale geldi.

Lübnan'ın kuzeydeki Trablus kentinde, güvenlik güçleriyle silahlı gruplar arasında 3 gün devam eden çatışmalar, şehrin tarihi çarşısındaki onlarca dükkanı kullanılamaz hale getirdi. Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü çarşıda esnaf, hasarlarının yüz binlerce doları bulduğunu söylüyor.

Lübnan'ın ikinci büyük şehri olan Trablus'taki tarihi çarşıda, silahlı grupların güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmaların dün akşam saatlerinde sona ermesiyle, çarşıdaki hasarlar da ortaya çıkmaya başladı. Çatışmalarda onlarca dükkan kullanılamaz hale gelirken esnaf, henüz kepenk açamadı. Elektrik, su ve telefon hatlarının çalışmadığı tarihi çarşıda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

AA muhabirine konuşan ayakkabıcı Emir Hacı Yusuf, çatışmaların arasında kaldıklarını, ordunun yardımıyla bölgeden çıkarıldıklarını belirterek, "Maddi kaybımız çok büyük. Dükkandaki tüm malım kullanılamaz hale geldi. Cam, çerçeve hiçbir şey kalmadı. Hayatta olduğumuza şükrediyoruz" dedi.

"yaşananlar dehşet vericiydi"

Giyim mağazası sahibi Muhammed Ganim, çatışmaların başladığı saatlerde dükkanının kapalı olduğunu, olaylar bittikten sonra meydana gelen tahribatı görünce büyük şok yaşadığını söyledi. Ganim, "Babamın babasına ait olan aile dükkanımızın bu hale gelmesi bizi çok üzdü. Yüz binlerce dolar kaybettim. Toparlanmamız çok zor olacak" şeklinde konuştu.

Hediyelik eşya satan Yusuf Atvan ise, çatışmaların aniden başladığını belirterek, "Ne olduğunu anlayamadım. Birden bire şiddetli silah sesleri gelmeye başladı. Tezgahımı bırakıp çarşı dışına kaçtım" dedi. Tüm sermayesinin, çatışmalar nedeniyle çıkan yangında "kül olduğunu" ifade eden Atvan, "Çarşıda çocuklar, aileler, masum insanlar var. yaşananlar dehşet vericiydi" ifadelerini kullandı.

Trablus'ta güvenlik birimleri ve silahlı gruplar arasında meydana gelen çatışmalarda, 11'i asker, 21 kişi ölmüş, 78 kişi de yaralanmıştı. - Lübnan

Kaynak: AA / Güncel

Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title