Haberler

Lübnan'da Tika'nın Açtığı Türkçe Sınıflarına Her Yaştan Yoğun İlgi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın Lübnan’da açtığı Türkçe sınıflarına genç yaşlı birçok kesim yoğun ilgi gösteriyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)'nın Lübnan'da açtığı Türkçe sınıflarına genç yaşlı birçok kesim yoğun ilgi gösteriyor. TİKA'nın açtığı Türkçe sınıfları 3 ayda 200 öğrenciye ulaştı.

TİKA Lübnan'da bir yandan restorasyon projeleriyle ecdat yadigarı eserleri ayağa kaldırırken diğer yandan da tam donanımlı sınıfları açarak Türkçe'nin yaygınlaşmasına destek sağlıyor.

Lübnan'da son yıllarda hem Türkmenlerin hem de diğer grupların ülkemize olan ilgi ve yakınlıklarının artmış olması Türkçe öğrenmeye olan rağbeti artırdı. Uzun yıllardır burada yaşayan Türk nüfusunun Türkiye ile ilişkileri sınırlı düzeyde kalmıştır. Buradaki insanların neredeyse tamamı Türkçeyi unutmuş durumda idiler. Ancak son yıllarda Türkiye ile olan yakınlaşma, TİKA'nın genelde Lübnan'da özelde ise Türkmen Köylerinde yürüttüğü projeler, Türkiye'de okuyan Türkmen öğrenciler, Türk kurum ve kuruluşlarının ülkedeki sayılarının ve etkinliklerinin artması vb. nedenlerden dolayı burada bulunan insanlarımızın ülkemize olan ilgileri ve yakınlıkları ile Türkçe öğrenme talepleri de artmıştır.

Bu ihtiyaç üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Türkçe öğretmek amacıyla bu ülkeye 9 öğretmen görevlendirmiştir. Ancak Türkçe öğretimi için bu öğretmenlere tahsis edilen Türkçe sınıfları araç-gereç ve fiziki imkanlar açısından yetersiz durumdadır. Ders verilen mekanların yetersizliği verilen ders kalitesini olumsuz yönde etkiliyor ve ayrıca Türkçe dersine olan ilgiyi de azaltıyordu. Bu kapsamda TİKA Türkçe öğretimini yaygınlaştırmak ve tam donanımlı modern Türkçe sınıfları oluşturmak amacıyla gerekli çalışmaları yaparak 4 adet Türkçe sınıfın teşrifatını gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Aydamon ve Kavaşra Türkmen köyleri ile Mardin kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları bölgede bulunan RawdaEmaan Okulunda akıllı tahta, bilgisayar, yazıcı, projeksiyon, öğrenci sıraları, öğretmen masaları, diğer gerekli malzemeler ile sınıfların yenilenmesi dahil tam donanımlı Türkçe öğretim sınıfları oluşturuldu. Hazırlanan Türkçe sınıfları düzenlenen törenlerle teslim edildi.

Bu kapsamda son tam donanımlı Türkçe sınıfı Türkiye'deki Diyanet İşleri Başkanlığı Statüsündeki Dar Al Fetva Kurumuna bağlı Talim Terbiye Eğitim Kurumu bünyesinde oluşturuldu.

Oluşturulan sınıflarda Yaklaşık 200 kişi Tükçe öğreniyor. Bugün itibari ile bu - sınıflarda 7'den 70'e her yaştan vatandaşa ücretsiz Türkçe dersi verilmektedir. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title