Haberler

Lübnan'da Terör Operasyonu

Akkar bölgesindeki bir eve düzenlenen baskında "terörist" oldukları iddia edilen 2'si Suriyeli 4 kişi ölü ele geçirildi, 3 Lübnanlı tutuklandı.

Lübnan'da askerlerin bir eve düzenlediği baskında terörist oldukları iddia edilen 2'si Suriyeli 4 kişi ölü ele geçirildi, 3 Lübnanlı da tutuklandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, askerlerin, ülkenin kuzeyindeki Akkar bölgesindeki bir eve, sabaha karşı düzenlediği baskında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2'si Suriye uyruklu 4 kişi ölü ele geçirildi, 3 Lübnan vatandaşı da tutuklandı. Olaylarda bir Lübnan askeri de yaralandı.

Kaynaklar, tutuklananlar arasında bir süre önce Lübnan ordusundan ayrılarak Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) katıldığını açıklayan eski bir askerin bulunduğunu, bir tutuklunun da Suriye sınırında IŞİD tarafından kaçırılan Lübnan askerinin infazını gerçekleştiren kişilerden biri olduğunu ifade etti.

Baskın düzenlenen evden çok sayıda patlamaya hazır bomba ve bomba düzenekleri ile mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında ağustosta meydana gelen çatışmaların ardından Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra 13'ünü serbest bırakmıştı. Nusra Cephesi, Muhammed Hamiyye adlı Lübnan askerini öldürdüğünü açıklamış, IŞİD ise 2 Lübnan askerinin infaz görüntülerini yayınlamıştı. - Lübnan

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Lübnan Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title