Haberler

Lübnan'da "Suriye Hapishanelerindeki Tutuklulara" Destek Gösterisi

Gösteriyi organize eden Hasan: "Esed rejiminin hapishanelerindeki tutuklu sayısı gün geçtikçe artıyor.

Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılar, rejim hapishanelerindeki tutuklular için destek gösterisi düzenledi.

"Geri Kalanları Kurtarın" adı altında dünyanın birçok yerinde düzenlenen eylem kapsamında başkent Beyrut'ta bir araya gelen Suriyeliler, devrim bayrakları açarak, rejim hapishanelerindeki yakınlarının serbest bırakılması ve zorla alıkonulan kişilerin akıbetlerinin soruşturulmasını talep etti.

Devlet Başkanı Beşşar Esed ve adamlarının yargılanmasını talep eden eylemciler, "Halk rejimin yıkılmasını istiyor" sloganları attı.

Gösteriyi organize eden Muhammed Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejiminin güç kullanımı ve vahşiliğinin giderek arttığına dikkati çekerek, "Esed rejiminin hapishanelerindeki tutuklu sayısı gün geçtikçe artıyor. Ağustos ayından bu yana işkenceyle hayatını kaybeden tutuklu sayısı 250'den fazla" dedi.

Rejim hapishanelerindeki düşünce suçlularının serbest bırakılması ve zorla alıkonulan kişilerin mekanlarının tespit edilmesi çağrısında bulunan Hasan, "Suriye rejimi tarafından kurulan askeri ve terör mahkemeleri insan haklarını açık bir şekilde ihlaldir. Tutukluların durumuna vakıf olabilmek için rejim hapishanelerinin gizli ve açık güvenlik şubelerini kontrol etmek üzere komiteler gönderilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Hasan, Uluslararası Kızılhaç Örgütü ve Suriye Kızılayı gözetiminde tutuklulara gereken tıbbi bakımın yapılması gerektiğini vurguladı.

Suriyeli sığınmacı Riym Nueyme ise başkent Şam'da yeraltı işkence merkezleri olduğunu söyleyerek, "Bizim için devrim yapan tutuklulara destek vermek üzere buradayız. BM Güvenlik Konseyi, büyük bir sorun olan ve işkenceye maruz kalan Suriyeli tutuklular konusuna öncelik vermelidir" ifadelerini kullandı. - Beyrut

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Beyrut Suriye Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title