Haberler

Lübnan'da Kawaşra Türkmen Köyü Parkı Tika Tarafından Yenilendi

Lübnan'ın Akkar İlinin Kawaşra Beldesi'nde bulunan Kawaşra Türkmen Köyü Parkı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenerek hizmete açıldı.

TİKA, Lübnan'da gerçekleştirdiği projelere yenilerini ekleyerek faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Lübnan'ın Akkar ilinin Kawaşra Beldesi'nde bulunan Kawaşra Türkmen Köyü Parkı TİKA tarafından yenilenerek hizmete açıldı.

Gerçekleştirilen projeyle, Kawaşra Beldesi merkezinde bulunan park; atıl durumundan kurtarılarak, Türkmenler için bir eğlence ve dinlenme alanına dönüştürüldü. Tümüyle yenilenen park; modern bahçe mobilyaları, yeni çocuk oyuncakları ile süslendi. Çevre düzenlemesi yapılan parkın aydınlatma sistemi kuruldu. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ile park, her yaştan insanın güzel vakit geçirebileceği bir ortama kavuşturuldu.

Yapımı tamamlanan Kawaşra Türkmen Köyü' Parkı, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat, Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, bölge milletvekilleri, belediye başkanları, TİKA Beyrut Koordinatörü İbrahim Erbir ve vatandaşların katılımı ile hizmete açıldı.

Açılışta konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Polat, TİKA'nın Türkmenlere yönelik birçok projeyi desteklediğini kaydetti. TİKA Başkan Yardımcısı Polat, söz konusu projeyi hizmete sunmuş olmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.

TİKA Beyrut Koordinatörü Erbir ise yaptığı konuşmada, TİKA olarak Kawaşra Türkmenleri için birçok proje uyguladıklarını ve bundan sonra da kendilerini desteklemeye ve burada yeni projeler uygulamaya devam edeceklerini vurguladı. TİKA, Türkiye ile gönül bağı olan Türkmenlere hizmet götürmeye ve onlara yardım elini uzatmaya devam edecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title