Haberler

Lübnan'da "Aşura" Etkinlikleri

Hizbullah lideri Nasrallah: "Lübnan'a yeni saldırı düzenlenmesi halinde direnişçilerin füzelerinin ulaşmadığı hiçbir İsrail kenti kalmayacak" "İsrail, hayallerini gerçekleştirmek için İslam dünyasında yaşanan durumlardan yararlanmaya çalışıyor"

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'i, " Lübnan'a karşı yeni hava saldırısı düzenlememesi" konusunda uyardı.

Başkent Beyrut'un güneyinde düzenlenen "Aşurayı ihya" programına sinevizyon aracılığı ile katılan Nasrallah konuşmasında, "Lübnan'a karşı yeni saldırı düzenlemesi halinde Hizbullah füzelerinin istisnasız İsrail'in bütün bölgelerine ulaşacağını" belirtti.

Kudüs'ün Yahudileştirilme ve asıl sakinlerinin tehcir edilme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu dile getiren Nasrallah,  "İsrail hayallerini gerçekleştirmek için İslam dünyasında yaşanan durumlardan yararlanmaya çalışıyor" dedi Nasrallah, İslam ülkelerine "tarihi tavır" almaları çağrısında bulunarak, bu konuda ihtilafa düşmenin caiz olmayacağını kaydetti.

Suriye meselesine ilişkin ise Nasrallah "Suriye'deki savaş ve çevremizde yaşanan gelişmeler seçimlerimizin ve savaşımızın ne kadar doğru olduğu yönündeki kanaatimizi artırıyor" ifadesini kullandı.

Hizbullah, IŞİD ve Nusra cephesi ile Suriye'de faaliyet gösteren bazı muhalif grupları "tekfirci" ve "terörist" olarak nitelendiriyor ve Beşşar Esed rejiminin yanında bu gruplara karşı savaşıyor.

Hizbullah'ın askeri kanadı ile İsrail ordusu arasında Temmuz 2006'da şiddetli çatışmalar yaşanmış, BMGK, savaşın sona ermesini öngören 1701 sayılı karar almış, 14 Ağustos 2006'da ateşkes sağlanmıştı.

Söz konusu çatışmalarda Hizbullah, İsrail'in Aka ve Hayfa kentlerinin de aralarında bulunduğu bazı kentlerini füzelerle vurmuştu. İsrail saldırılarda kayıplar vermişti. - Beyrut

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title