Haberler

Ltso'dan Şirketlere Sermaye Uyarısı

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası (LTSO) Başkanı Ahmet Ergin Okandeniz, anonim ve limited şirketlerin sermayelerini 1 Temmuz’a kadar yasada belirtilen taban miktarlara yükseltmeleri gerektiğini ve şirket ana sözleşmelerinin yeni Türk Ticaret Kanunu’na uyumlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası (LTSO) Başkanı Ahmet Ergin Okandeniz, anonim ve limited şirketlerin sermayelerini 1 Temmuz'a kadar yasada belirtilen taban miktarlara yükseltmeleri gerektiğini ve şirket ana sözleşmelerinin yeni Türk Ticaret Kanunu'na uyumlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Okandeniz yaptığı açıklamada, 14 Şubat 2011 tarihinde kabul edilen 6103 sayılı yasanın 20. maddesinin 1. fıkrasına göre anonim şirketlerinin sermayelerini en az 50 bin, sermayesi 10 bin TL'nin altında olan limited şirketlerin ise sermayelerini 1 Temmuz'a kadar 10 bin TL'ye yükseltmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu bildirdi.

Okandeniz, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin yanı sıra bütün sanayici ve tüccarların dikkat etmesi gerektiğini belirtti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Ergin Lüleburgaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title