Haberler

LPG'li Araç Sahiplerine Müjde, Otopark Yasağı Kalkıyor

Güncelleme:

LPG Derneği Başkanı Selim Şiper otogazlı otomobillerin artık AVM otoparklarına girebileceğini söyledi

Türkiye LPG Derneği Başkanı ve İpragaz genel Müdürü Selim Şiper, binlerce araç sahibinin uzun süredir beklediği müjdeyi verdi. Şiper, "LPG 'li araçların alışveriş ve kongre merkezlerinde kapalı otoparklara girmesi yasak idi. Binlerce araç sahibi bu yüzden büyük bir mağduriyet yaşıyordu. Ankara'da bu konuda görüşmeler tamamlandı. Yakın bir dönemde muhtemelen genel seçimlerden sonra yasak sona erecek" bilgisini verdi.

DÜNYA BİRİNCiSiYiZ!

Türkiye'de seyahat halindeki 9.9 milyon otomobilin 4.1 milyonu LPG yani otogaz ile çalışıyor. Yani neredeyse her iki araçtan biri otogazlı. Buna rağmen sürücüler büyük alışveriş merkezleri ve kongre merkezlerinin kapalı otoparklarına güvenlik nedeniyle alınmıyor. LPG Derneği Başkanı Şiper, "Türkiye otogaz ile çalışan araç sayısı bakımından dünya birincisi. Otogaz tüketimi açısından ise Güney Kore'nin ardından ikinci sıradayız. Avrupa'da artık hiçbir ülkede uygulanmayan otopark yasağının ülkemizde de kalkması gerekiyordu" dedi.

'OTOGAZDA BÜYÜYECEĞİZ'

İpragaz Genel Müdürü Selim Şiper, şirketin faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Şiper'in verdiği bilgilere göre İpragaz geçen yıl 3 milyar lira ciro elde etti. Bunun 1.5 milyar lirası tüpgaz satışından geldi. Otogaz satışından 800 milyon lira kazanan şirket, diğer faaliyet alanlarından ise 700 milyon lira elde etti. Akaryakıt dağıtım sektöründe 'go' markasıyla boy gösteren şirketin 2014 sonunda 64 istasyonu vardı. Şiper, "İstasyon sayımızı bu yıl 100- 120'ye çıkarmak istiyoruz. Yeni yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz" dedi. İpragaz, bu yıl sonunda ciroda yüzde 15'lik bir artış da öngörüyor.

LPG'Lİ ARAÇLAR GÜVENLİ

İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay ise otogaz ile çalışan araçların son derece güvenli olduğunu söyledi. Aratay, "Makine Mühendisleri Odası tarafından yapılan son araştırmalar otogaz kullanan araçların son derece güvenli olduğunu bir kez daha gösterdi. Son dönemde araç ve enjeksiyon teknolojisinde yaşanan gelişmelerle riskler neredeyse sıfırlandı. Dolayısıyla AB ülkelerinin hiçbirinde otogazlı araçların AVM veya kapalı otoparklara girişi yasak değil" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye İpragaz Memur Otomobil Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (34)

spor severMobil-ANDROID:

amaaaaaaaaaaaaan ne müjdeli haber mutluluktan havalara uctum 30 yaşındayım hiç bukadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum :(

15
1
yanıtYanıtla
VELİ:

BİZ ZATEN GİRİYORDUK HER YERE. . . . . . . . . .

11
2
yanıtYanıtla
spor severMobil-ANDROID:

amaaaaaaaaaaaaan ne müjdeli haber mutluluktan havalara uctum 30 yaşındayım hiç bukadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum :(

11
1
yanıtYanıtla
adam yazmıs paramla almayan avm''ye bende:

adam yazmıs paramla almayan avm''ye bende girmem paramla rezil olmam diye be dangalak paran var madem niye ucuz LPG''le geziyosun salak ya :D

4
8
yanıtYanıtla
KANUNİ S.S.:

Birde fiyatları düşürebilseniz 10 numara olacakta. . . bu gidişle lpg benzinle aynı olacak. . .

9
2
yanıtYanıtla
JembeyMobil-IOS:

Zaten giriyoruz sıkıntı yok :)

8
2
yanıtYanıtla
zam mağduru:

20 kuruş zam mı yapılır indirim 7-8 kuruş olur zam 20 kuruş. indirim yapın benzine lpgye kardeşim. . .

8
1
yanıtYanıtla
13bitlislimobilWeb@haberler.com:

Sen bizim gibi TABANVAYLARIN çilesini bilsen...lpg li araçtan hiç inmezsin.

9
0
yanıtYanıtla
yasology:

Bu da seçim yatırımı değilse bende adam değilim. işiniz gücünüz tövbe Ya Rabbi. . .

7
2
yanıtYanıtla
diesel:

ayvayı yedik kapalı otoparklar leş gibi eksoz kokusu veriyor bırak kapalı otoparkı yol da seyir halinde iken bile önünüzde lpg li araç gittiginde felaket birt emisyon kokusu çıkıyor kapalı otoparklara o zaman jet motoruyla yapılmış havalandırma sistemleri yapılmış olması gerekiyor o dandik kuş isimli bög bög bög eksoz sesi olan araçlarda girecek vay halimizeeeeee

3
6
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title