Haberler

LPG ile Çalışan Kombi Yaptı, Faturayı Yarıya İndirdi

Güncelleme:

Beyaz eşya tamircisi Temel Taş, yüksek doğal gaz faturalarını kafaya taktı, LPG ile çalışan kombi yaptı. Yeni kombi, faturayı yarıya düşürdü.

Giresun'da yaşayan beyaz eşya tamircisi Temel Taş önemli bir icata imza attı. Doğal gaza alternatif LPG ile çalışan kombi yapıp patent aldı.

YAPMASI 1,5 YIL SÜRDÜ

Taş, doğalgaz başta olmak üzere diğer ısınma araçlarına alternatif olması adına 2013 yılında LPG ile çalışan kombi yapımı için çalışmalara başladığını söyledi. 1,5 yıl süren çalışmalar sonucu LPG'li kombiyi yapmayı başardığını belirtti.

YÜKSEK DOĞALGAZ FATURALARI BEZDİRMİŞ

Temel Taş "Son yıllarda, yüksek gelen doğal gaz faturaları karşısında insanlar daha tasarruflu nasıl ısınabilir sorusuna karşılık bir çalışma başlattım. Her yerde kolaylıkla bulunabilecek LPG ile çalışan kombi yapımı için kolları sıvadım. 2013 yılının kasım ayında başladığım çalışmalarımı 15 ay içerisinde tamamladım. Patent almak için de gerekli başvurularımı yaptım. 2014 yılı ağustos ayında da ürünün patentini aldım." dedi.

ÇOK TASARRUFLU

"Çok tasarruflu bir sistem. 2,5 litre LPG ile 135 metrekarelik bir daireyi 24 saat 90 dereceye kadar ısıtmak mümkün. Eğer ev sahibi tasarrufu biraz daha ileri götürürse bu rakamı 2 litreye indirmek de söz konusu olabiliyor" dedi.

"GÜVENLİK PROBLEMİ YOK "

Temel Taş, ürettiği kombinin son derede güvenli olduğunu, gaz sıkışması, patlama veya zehirlenme gibi risklerin kesinlikle bulunmadığını savundu.

YATIRIM DESTEĞİ BEKLİYOR

Yaptığı çalışmaların maddi imkansızlıklar nedeniyle seri üretimine geçilemediğini belirten Taş, "Ürüne sonuna kadar güveniyorum. Seri üretim noktasında maddi imkanım yok. Yatırımcı desteği bekliyorum. LPG'li kombinin, gelecekte doğal gaz ile diğer ısıtma sistemleri kadar önemli ve tercih edilir hale geleceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Giresun Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (36)

Sultan:

üreten, icraat yapan insanlara hayranım, boş boş siyaset yapıp, dedikodu, gıybetle kul hakkına girenlerden nefret ederim. . Bu abiyi tebrik ederim.

15
1
yanıtYanıtla
AtilaMobil-IOS:

Ben almanyAda kullaniyom burda o kombilerden var arkadas bosuna ugrasmis

5
6
yanıtYanıtla
OkumazMobil-IOS:

Devlet hemen vergiyi giydirir....

10
1
yanıtYanıtla
Metin TETİKER:

Tek kelimeyle harika bir iş çıkarmış Giresun''lu ustamız. Bize tebrik etmek, iş adamlarımızdan sponsor olmak düşer. Çünkü;patenti alınmış bir hak edilmiş ürün. Herkese hayırlı olsun.

11
0
yanıtYanıtla
adamın dibiMobil-IOS:

herkes lpg ye dönerse dogalgaz ucuzlar lpg pahalanır türkiye düzeni neye rahbet....

9
1
yanıtYanıtla
mobilWeb@haberler.com:

Dogalgaz herkese yuksek geliyor, demekki milleti canindan bezdirmis yuksek faturalar. Su anda yaptigin tasarruf yuzde 65 karli helal sana

8
1
yanıtYanıtla
fakirmobilWeb@haberler.com:

Bende su ile çalışanı icat ettim en uygunu bende gel vatandaş geeell

1
8
yanıtYanıtla
g0imobilWeb@haberler.com:

Alınteri ve zeka..

8
0
yanıtYanıtla
adnan çakar:

çok güzelde. . . . . ötv kdv vergisi alır hukumet. bedava yaşatmazlar

7
1
yanıtYanıtla
palavracimobilWeb@haberler.com:

icat mi ne icati piyasada zaten bu kombiler mevcut ister lpg ister dogal gaz kullanabilir

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title