Haberler

Lpg Faciasını İtfaiye Ekipleri Önledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Silvan yolu üzerinde devrilen 10 ton LPG yüklü tankere müdahale ederek olası bir faciayı önledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, Silvan yolu üzerinde devrilen 10 ton LPG yüklü tankere müdahale ederek olası bir faciayı önledi.

Edinilen bilgiler göre, Diyarbakır Silvan karayolunda dün gece saat 22.00 sıralarında meydana gelen kazada LPG yüklü bir tanker bilinmeyen bir nedenden dolayı kontrolden çıkarak devrildi. Hatay'dan Van'a gitmek üzere yola çıktığı belirtilen 10 ton LPG yüklü 13 AN 611 plakalı tankerin oluşturduğu tehlike, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerin hızlı bir şekilde olay yerine ulaşması sayesinde önlendi.

Ekipler, tehlikenin büyümemesi ve tahliye işleminin en az zararla atlatılması için soğutma çalışması yaptı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, "Aldığımız ihbar üzerine kısa bir sürede buraya geldik. Dün akşamdan beri gaz toplanmaması için su sıkma çalışması gerçekleştiriyoruz. Halen sızma devam ediyor. İkinci Lice vakası olmaması büyük şanstır. Tankerin içinde yaklaşık 10 ton gaz bulunmakta ve buraya gelecek olan diğer tankerlere aktarılacak. İtfaiye ekipleri olarak çalışmamız devam ediyor" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Silvan Lpg Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title