Haberler

Lpg'de Hedef, 1 Milyar İnsana Daha Ulaşmak

Dünya LPG Birliği ve Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, gelecek dönemde güçlü üretim, yoğun talep ve düşük seyreden fiyat trendlerinin LPG sektörü için tüm ülkelere önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, "2030 yılına kadar 1 milyar insanın daha LPG'ye erişmesini hedefliyoruz.

Dünya LPG Birliği ve Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, gelecek dönemde güçlü üretim, yoğun talep ve düşük seyreden fiyat trendlerinin LPG sektörü için tüm ülkelere önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, "2030 yılına kadar 1 milyar insanın daha LPG'ye erişmesini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Koç Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Eyüboğlu, Hindistan'da düzenlenen "Hayatları Değiştiren LPG" temalı Dünya LPG Birliği 2017 Asya Zirvesi'ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, özellikle Hindistan'da LPG sektörünün gösterdiği olağanüstü büyümeye dikkati çeken Eyüboğlu, LPG endüstrisi için Asya Pasifik bölgesinin her zaman önemli olduğunu, ancak son yıllarda kaydedilen gelişmeler ve Hindistan'ın "olağanüstü" performansının bölgenin önemini artırdığını kaydetti.

Son 10 yılda Pasifik bölgesinde LPG tüketiminin yüzde 50 artarak küresel LPG pazarındaki payını yüzde 33'ten, yüzde 38'e çıkardığını belirten Eyüboğlu, ayrıca bu bölgedeki 20 ülkenin, 63 milyon ton evsel ve 9 milyon ton otogaz tüketimiyle bu alanlardaki küresel tüketimin yüzde 50'sine sahip olduğunu aktardı.

Eyüboğlu, Dünya LPG Birliği olarak, LPG'nin ulusal, bölgesel ve küresel seviyede etkili iletişimi ve konumlandırmasına odaklanmayı sürdürerek, LPG'nin ulaşılabilir, modern, çevreci ve yaşam kalitesini artıran bir yakıt olarak tanınması için dünyanın dört bir yanındaki çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

- 2030 yılına kadar 1 milyar insana daha LPG

Geleneksel ve verimsiz yakıtların yerine LPG kullanılmasını sağlayarak insan sağlığı ve çevreye verilen zararı en aza indirmeyi, yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladıkları "Cooking For Life" (Yaşam İçin Pişirmek) programını çok önemsediklerini belirten Eyüboğlu, "Gelecek dönemde güçlü üretim, yoğun talep ve düşük seyreden fiyat trendleri LPG sektörü için tüm ülkelere önemli fırsatlar sunuyor. 2030 yılına kadar 1 milyar insanın daha LPG'ye erişmesini hedefliyoruz. Ayrıca hem gelişmiş, hem de gelişmekte olan ülkelerde halen yaygın olan otogaz kullanımının daha da artırılmasını destekliyoruz. Otogazın, karayolu taşımacılığı kaynaklı karbon salınımını azaltırken, büyük şehirlerdeki hava kirliliği ile mücadelede etkili ve çevreci bir enerji ürünü olduğunu daha yüksek sesle vurgulamayı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Zirve kapsamında Hindistan Petrol ve Doğalgaz Bakanı Dharmendra Pradhan ile de görüşen Yağız Eyüboğlu, "Sayın Bakan ile yaptığımız görüşmede de Hindistan'ın LPG sektöründe evsel tüketimdeki başarısı için kendilerini kutlarken, bu başarıyı tüm dünyaya örnek olarak gösterdiğimizi aktardım. Benzer bir başarıyı biz Türkiye'de otogaz pazarında yakalamış durumdayız. Türkiye'nin otogaz alanındaki başarı hikayesinin dünyanın diğer pazarlarında yaşanmaması için hiçbir neden yok." ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde 125 ülkede özel sektör ile kamu kuruluşlarının üye olduğu ve 1987 yılında kurulan birlik, 3 milyar insana hizmet götüren toplam 300 milyar dolarlık LPG sektörünün gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Dünya LPG Birliği başkanlığını Ekim 2015'ten beri Yağız Eyüpoğlu yürütüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Koç Holding Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title