Haberler

Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü Sergisi" Yarın Kadıköy'de

Lozan Antlaşması'nın imzalanmasının 91. Yılı, İnönü Vakfı'nın hazırladığı Kadıköy Belediyesinin ev sahipliği yaptığı ve açılışı yarın yapılacak olan "Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü" sergisiyle kutlanıyor.

Lozan  Antlaşması'nın imzalanmasının 91. Yılı, İnönü Vakfı'nın hazırladığı Kadıköy Belediyesinin ev sahipliği yaptığı ve açılışı yarın yapılacak olan  " Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü" sergisiyle kutlanıyor. İnönü Vakfı'nın arşivlerindeki belge ve fotoğraflardan oluşan sergi, Lozan'ın imzalanmasından Cumhuriyet'in ilanına, erken cumhuriyet yıllarından, iç ve dış politikaya kadar çeşitli toplumsal, ekonomik ve kültürel dönüşümleri İsmet İnönü ekseninde gözler önüne seriyor.

Prof. Dr. Zafer Toprak'ın küratörlüğünü yaptığı Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde açılacak  ve 25 Ocak 2015'e kadar ziyaret edilebilecek olan ve serginin, genel tasarımını ve kurgusunu Çağdaş Arpaç ve Dr. Fatma Türe, grafik tasarımını da Ferah Perker yaptı. Yeni medya teknolojileriyle düzenlenmiş sergide ziyaretçiler, dokunmatik ekranlar, video enstalasyonlar aracılığıyla interaktif olarak belge ve fotoğraflara ulaşabilecek ve detaylı inceleyebilecekler.

Bazı belge ve fotoğraflar da bu sergi sayesinde ilk kez gün yüzüne çıkacak. Bunlardan bazıları; Lozan'a katılan tüm temsilcilerin kartvizitleri, Lozan'a gönderilen ve bilinmeyen meclis tutanakları, Lozan'ın imzalandığı kalemin İstanbul Üniversitesi'ne verilmesi gerektiğini yazan Mustafa Kemal Atatürk'ün mektubu ve İzmir İktisat Kongresi'nden mektuplar. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmet İnönü Kadıköy Lozan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title