Haberler

Louvre Müzesi'nde Osmanlı İzleri...

Louvre Müzesi'nde Osmanlı izleri... Kanuni, Hz. İsa'nın suyu şaraba çevirdiği tabloda Paris'te bulunan ve 60 bin metrekareye yayılan Louvre Müzesi her gün binlerce turisti ağırlıyor.

Louvre Müzesi'nde Osmanlı izleri...

Kanuni, Hz. İsa'nın suyu şaraba çevirdiği tabloda

Paris'te bulunan ve 60 bin metrekareye yayılan Louvre Müzesi her gün binlerce turisti ağırlıyor. Yılda sekiz milyon ziyaretçinin ziyaret ettiği Fransa'nın en büyük müzesinde 35 bin sanat eseri ve 380 binden fazla obje sergileniyor. Girişte kuyruklara rağmen Paris'i ziyaret eden Türkler müzeye pek ilgi göstermiyor.

Türk turistlerin müzeyi gezme yerine alışverişi tercih etmesi yüzünden Türkçe bilgilendirme broşürü basılmıyor. Bir çok dilde bulunan broşürler tüm dünyadan gelen ziyaretçilerin bilgilendirilmesini sağlarken; Louvre'da Türklerin ilgisini çekecek Osmanlı'ya ait izler bulunuyor.

Müze bağışçıları arasında Sultan 2. Mahmut ve Sultan Abdülhamid'in isimleri Louvre Müzesi'nin duvarlarında bulunuyor. Avrupa'da Muhteşem Süleyman olarak bilinen Kanuni Sultan Süleyman'ın İncil'de geçen Hz İsa'nın suyu şaraba çevirme anını konu alan tabloda yer alması ise dikkat çekiyor.

Louvre Müzesi'nde turistlerin görebilmek için birbiriyle yarıştığı ünlü Mona Lisa tablosuyla aynı salonda yer alan eserde Kanuni Sultan Süleyman dönemin kralları arasında resmedilmiş. İtalyan ressam Paolo Veronose tarafından yapılan The Wedding At Cana ( Cana'da Düğün) isimli tablo 9.9x6.6 metre boyutlarında ve yaklaşık 66 metrekarelik büyüklüğü ile Louvre Müzesi'nde ki en büyük tablo olarak biliniyor.

1562-63 yıllarında 15 ayda tamamlanan tabloda Kanuni Sultan Süleyman, Hz. İsa, Kutsal Roma İmparatoru 5. Charles, Fransa Kralı I. Francois ile aynı masada oturuyor.

Müzenin İslam eserleri ile ilgili bölümünde Kanuni'nin kılıcı ve İznik çinileri de var. Louvre'da bulunan kitapçıların vitrinini ise Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını ve İznik çinileriyle ilgili kitaplarda süslüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Fransa İznik Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title