Haberler

Piyango Talihlisi Adam Huzurevinde Kalıyor

Güncelleme:

Milli Piyango'nun 1964 yılındaki yılbaşı çekilişinde ikramiye kazanan talihlilerden biri olan ve bu parayı zaman içinde bitiren Afyonkarahisarlı Ahmet Sarı (82), dört yıldır Denizli'nin Çivril İlçesi Huzurevi'nde kalıyor. Devletin aylık 140 lira yaşlılık aylığı bağladığı Sarı, "O zamanlar servetimin hiç bitmeyeceğini zannediyordum" dedi.

"6 ÇOCUĞUMU DA İKRAMİYEDEN ALDIĞIM PARAYLA EVLENDİRDİM"

Afyonkarahisar'ın Dazkırı İlçesi, Akyarma Köyü'nün o dönemde hali vakti yerinde kişilerinden olan Ahmet Sarı, aldığı bilete ikramiye isabet etmesiyle 1965 yılının ilk talihlilerinden biri oldu. 50 bin lira olan ve o dönem beşe bölünen ikramiyeden 4'ü kız 6 çocuk babası Sarı'nın payına 10 bin lira düştü. O zamanın 10 bin lirasının bugünün 3 milyon lirasına yakın bir paraya eş değer olduğunu belirten Sarı, "6 çocuğumu da ikramiyeden aldığım parayla evlendirdim. O dönemde ortalama bir koyun 2.5 liraydı. Çok sayıda koyun aldım. Köylülerin isteği üzerine doğup, büyüdüğüm Akyarma Köyü'nde dört yıl muhtarlık yaptım. Ankara'ya kadar gidip, köyümü suya kavuşturdum" dedi.

"SAĞOLSUN DEVLETİMİZ BANA SAHİP ÇIKTI"

Yaşantısı nedeniyle zamanla tüm parasının bittiğini belirten Sarı, "Çocuklarım evlenip ayrılınca önce tarlalarını ardından da diğer gayrimenkulleri sattım. Bankada bıraktığım 140 liraya ise 10 yıl hiç işlem yapılmadığı için devlet el koydu. 1983 yılında eşimden boşandım. Hiç param kalmadı, bakıma muhtaç oldum. Bir zamanlar servetim hiç bitmez sanıyordum. Sağolsun devletimiz bana sahip çıktı" diye konuştu.

KİMSEYE ANLATMIYOR

Devletin herhangi bir sosyal güvencesi olmaması nedeniyle aylık 140 lira yaşlılık maaşı bağladığı Sarı, dört yıldır ise yaşamını 60 yaş üzeri 78 kişinin kaldığı Çivril Huzurevi'nde sürdürüyor. Sarı, bugüne kadar büyük ikramiye talihlisi olduğunu ise huzurevinde kimseye söylemediğini de anlattı.

Bu yıl 50 milyon lira olan büyük ikramiyenin kendisini heyecanlandırdığını da belirten Sarı, , "Bilet alacağım. İkramiye çıkarsa önce ev alıp, sonra da hacca gideceğim" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Sarı Denizli Çivril Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (49)

Dewletul islammobilWeb@haberler.com:

Adama bak yaw, 82 olmus, bir ayagi cukurda, hala haram para bana cikarsa hacca gidecem diyo. Rahmetli Timur Tas hoca bir vaazinda boyle insana diyorki: hadi lan adi adam, sidikle abdestmi alinirda sen piyango parasiyla hacca gidecem diyon:

33
3
yanıtYanıtla
gercekler:

mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi

33
0
yanıtYanıtla
...:

Mal da yalan mülk de yalan , Var gel biraz da sen oyalan

yanıt26
yanıt1
helaldir ye baba:

benim elime para geçse turisrik bir memleketten dükkan alırım. . sonra umreye giderim. . kalan paraları güzel ruslarla yerim . . nasılsa dükkan kirası 5 bin liradır. . kıyamet kopsa umrumdada değil. . haram maram diye kafa ütülemen kimin eline para geçerse helaldır züürte göre haramdır

11
21
yanıtYanıtla
boldy traitor:

evlendirdiği çocuklar nerde?

31
0
yanıtYanıtla
maksutm@m.m:

Haklısın .hayırlı evlatlari varmış hacinin

yanıt2
yanıt0
hakan bektaş:

haccamı gidecekmi büyük ikramiye çıkarsa haram parayla hac he güle güle. akıllanmamış hala

25
3
yanıtYanıtla
VEL:

BAKANLAR GİDİYOR YA TOPLUM BÖYLE ARTIK YENİ TÜRKİYE BU. . . BUNA ALIŞMALISIN KARDEŞ.

yanıt6
yanıt5
suleyman:

ulan o parayla 1000 kere hac yapsan ne olur haram para

21
2
yanıtYanıtla
Metin, acilmobilWeb@haberler.com:

Adam utanir haram para ile birde evlenirsin

21
2
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title