Haberler

Lösemili Emre'nin İtfaiyecilik Hayali Gerçek Oldu

Lösemi hastası 5,5 yaşındaki Emre Akgüç’ün itfaiyecilik hayali, bir günlüğüne de olsa gerçek oldu.

Lösemi hastası 5,5 yaşındaki Emre Akgüç'ün itfaiyecilik hayali, bir günlüğüne de olsa gerçek oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Kurtuluş Grubu'na misafir olan 5.5 yaşındaki Emre Akgüç, evinde bedenine uygun itfaiye elbisesi ve kask giydirildikten sonra evinin önünde, hayallerini süsleyen itfaiye aracı sürpriziyle karşılaştı. Büyük mutlulukla itfaiye aracına binen Emre, rüya gibi yolculukla Kurtuluş İtfaiye Grubu'na ulaştı.

Minik Emre, Kurtuluş İtfaiye Grubu'nda kendisini bekleyen itfaiye personeli ve staj yapan İtfaiye Meslek Lisesi öğrencileri tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından minik ellerine aldığı hortumla çevresini ıslatarak, etrafa neşe saçtı. İtfaiye personelinin nezaretinde merdiven aracına kumanda eden Emre, daha sonra liseli stajyer ablalarıyla, merdiven aracındaki 44 metrelik yüksekten kurtarma sepetine binerek, yükseklere ulaşma duygusunu doya doya yaşadı.

Ziyaretin sonunda itfaiyecilikle hayalini gerçeğiyle buluşturabilmenin mutluluğu gözünden okunan Emre, kendisiyle sıcak ilişki kuran itfaiye personeli ve stajyer öğrencilere, "Sizleri çok seviyorum" diye seslendi. Ardından hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Minik misafirlerini "geçmiş olsun" dilekleriyle uğurlayan itfaiyeciler, "Bugün yaşanan birliktelik, dileriz minik yavrumuza moral olur, hastalığı yenmesinde bizim de bir payımız olur. Bakarsınız bu tanışma, eğlenceli ve sıcak ortam, minik yavrumuzun belleğinde mesleğe yönelik sempatinin kökleşmesi için sağlam bir temel olur ve itfaiyecilik bilinçli bir eleman kazanır" dediler.

Vedalaşma seremonisiyle sona eren anlamlı buluşmanın ardından, konuk Emre Akgüç, yine itfaiye aracıyla evine götürüldü.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşamakta olan Minik Emre Akgüç'e 1 yıl kadar önce lösemi teşhisi konduğunu ve tedavi için Ankara'ya geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, minik çocuğun itfaiyeciliğe büyük ilgi duyması nedeniyle ailesinden gelen talep üzerine bu programın gerçekleştirildiğini ifade ettiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title