Haberler

Lösemili Çocuklara Tiyatro Morali

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde lösemi tedavisi gören çocuk hastalara moral vermek amacıyla sahnelenen tiyatro oyunu çocuklara keyifli anlar yaşattı.

Kalp Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen ve Dicle Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (DÜNİT) üyesi olan Gogul ve Hogul Tiyatro Gurubunun sahnelediği "Neşeli Prens" adlı oyun, çocukları hem eğlendirdi hem de eğitti.


Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Meki Bilici, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında bu tür organizeler yaptıklarını belirterek; "Hastanelerimizde lösemi tedavisi gören ve kronik bir hastalığı nedeniyle yatarak tedavi gören çocukları birkaç saatlikte olsa neşelendirmek, hoşça vakit geçirmelerini sağlamak ve keyiflendirmek için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Tiyatro gurubu tarafından eğitici, öğretici ve eğlendirici bir oyun sahnelendi. Bu tür organizelerle hastanelerimizde uzun süre tedavi gören çocuk hastaların morallerini yükseltmeyi, ayrıca hastalara büyüklere saygıyı, el yıkama ve diş fırçalamanın önemi gibi hastane ortamında uyulması gereken önemli mesajları da bu oyun sayesinde çocuklara vermeyi planlıyoruz" dedi.

Tiyatro gurubunun gösterdiği performansla profesyonel tiyatrocuları aratmayan oyuncular, salonda uzun süre alkış aldı.

Çocuk hastalar ile anne ve babalarının büyük ilgi gösterdiği tiyatro oyunu sonrasında duygularını ifade eden aileler, gösteriden duydukları memnuniyeti dile getirerek, hastanede zaman zaman bu tür etkinliklerin yer almasının çocuklarının moral bulmasında faydalı olduğunu dile getirdiler.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Anne Çocuk Yerel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title