Haberler

Lösemili Çocuklara Özel Moral Günü

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisince Lösemili Çocuk Hastalar için Moral Günü düzenlendiğini söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisince Lösemili Çocuk Hastalar için Moral Günü düzenlendiğini söyledi.

Melikgazi Belediyesi Çocuk meclisince her yıl olduğu gibi bu yılda Erciyes Üniversite Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi Onkoloji bölümünde tedavi gören lösemili çocuklar ve aileleri için moral günü düzenlediğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "Bütün çocuklarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Hastalıkta, sağlıkta bizim için. Bu bir imtihan vesilesidir.Sabır edecek,sebebine sarılıp,şifa bulmak için gayret göstereceğiz. Bizlerin hekim olarak çalıştığı yıllara göre iyileşme oranının çok yüksek olduğunu hocamız söyledi. Bu son derece sevindirici bir haber. Gayretlerinden dolayı hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Erciyes Üniversitesi Melikgazi sınarları içerisinde olması nedeniyle bizim için çok büyük önem arz eden yüz akımız üniversitelerden birisi. Bu açıdan Melikgazi Belediyesi olarak bir sosyal etkinlik olması, çocuklarımızın ve ailelerinin değişik bir hava soluması bizim içi çok önemliydi. Ben öncelikle davetimize icabet eden çocuklarımızı ve ailelerini kutluyor,emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Prof.Dr. Mehmet Akif Özdemir'de yaptığı açıklamada, Çocuk meclisimiz her yıl artık geleneksel hale gelen bu moral günleri ile Lösemi hastası çocuklarımıza ve ailelerine çok büyük manevi destek olmaktadır. Gerek Dünya gerekse ülkemizde her alanda olduğu gibi tıp alanında büyük büyük devrimler olmaktadır. Lösemi hastalarının tedavisinde şu anda % 80 oranında başarı sağlanmıştır. İnanıyorum ki ilerleyen yıllarda bu oran daha da yukarılara çıkacaktır.Zaten çocuklarımız ve ailelerinin en büyük ihtiyacı moral motivasyonudur.Bunu yıllardır bizlere sağlayan çocuk meclisi üyelerine teşekkür ediyorum.Melikgazi Belediyesinin bizlere olan desteğinin en önemli nedenlerinden biriside Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç'ın doktor olmasıdır.Bizleri en iyi anlayan başkanımıza da göstermiş olduğu duyarlılık ve hassasiyetten dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Moral gününde konuşmaların ardından Başkan Memduh Büyükkılıç, Prof.Dr.M.Akif Özdemir,çocuklar ve ailelere hep birlikte pasta kestiler.

Programın son bölümünde Sihirbaz gösterisi vardı. Çocuklar ve aileleri sihirbaz'ın yaptığı birbirinden güzel gösterileri büyük ilgi ve beğeni ile izlediler. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memduh Büyükkılıç Melikgazi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title