Haberler

Lösemili Çocuklar Yararına Film Çekiyorlar

Kırklareli Üniversitesi öğrencileri, çektikleri filmin gelirini LÖSEV ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayacak Yönetmen Akyıldız: "Her şeyin dekor olduğu bu dünyada savunmasız olan çocuklara sahip çıkmamız gerekiyor"

Kırklareli Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencileri, çektikleri filmin gelirini LÖSEV ile Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayacak.

Süresi bir saat olan ve 25 öğrencinin rol aldığı "Maskenin Yüz Sözlüğü" filmi, insanın hayal dünyasıyla gerçek dünya arasındaki çatışmayı konu alıyor.

Velilerinden aldıkları harçlıkları biriktirerek film için materyaller alan öğrenciler, maddi imkansızlıklara rağmen çekmeye çalıştıkları filmin gelirini bağışlayacak.

Filmin yönetmeni Mehmet Ali Akyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 öğrencinin rol aldığı film çekimlerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Akyıldız, filmin beğeniyle izleneceğine inandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Filmin tamamlanmasıyla yapacağımız gala gecesinden elde edeceğimiz tüm geliri LÖSEV ile Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayacağız. Her şeyin dekor olduğu bu dünyada savunmasız olan çocuklara sahip çıkmamız gerekiyor. Filmi çekmeden önce gelirini bağışlama gibi bir düşüncemiz yoktu. Film çekimlerine başladığımızda baktık ki çok zorlanıyoruz ve kimseden yardım alamıyoruz. Zaman zaman akşam yemeği, sabah kahvaltısı yapmadık ve harçlıklarımızı biriktirdik. Film çekimlerine başladığımızda, arkadaşlarımızla elde ettiğimiz geliri bağışlamaya karar verdik."

Akyıldız, filmi hiç kimseden destek almadan tamamlayacaklarını vurguladı.

"Maddi bir çıkar gözetmiyoruz"

Filmin başrol oyuncusu Ali Şayman ise filmle hayallerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Emekli veya işçi olarak çalışan anne babaların çocukları olduklarını belirten Şayman, "Bizden daha kötü durumda olan insanlar olduğunu biliyoruz. Biz bu çocuklara elimizden geldiğince yardım etmek istiyoruz. Biz, tohum olan çocukları yetiştirerek ağaç haline getirmeliyiz. Bu filmden bir kar elde etmeyi beklemiyoruz. Maddi bir çıkar gözetmiyoruz" ifadelerini kullandı. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Ali Akyıldız Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title