Haberler

Lösemili Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

LÖSEV Elazığ Şubesince "Lösemili Çocuklar İçin Söyle, Haydi Elazığ Sıra Sende" sloganıyla eğlence programı düzenlendi.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Elazığ Şubesince "Lösemili Çocuklar İçin Söyle, Haydi Elazığ Sıra Sende" sloganıyla düzenlenen programda lösemili çocuklar gönüllerince eğlendi.

Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen programda lösemili çocuklar ile aileleri, bazı mahalli sanatçıların söylediği türküler eşliğinde hoşça vakit geçirdi.

Aralarında lösemiyi yenen bir kızın da bulunduğu 3 çocuk, şiirler okudu. LÖSEV Şubesince düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren çocuklara ödüllerinin verildiği programda, lösemi hastalığıyla ilgili sinevizyon gösterildi.

LÖSEV Elazığ Temsilcisi Ayşe Kavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lösemi hastalığında tıbbi tedavinin yanı sıra hastaların moral ve motivasyonunun da çok önemli olduğunu söyledi.

Lösemi hastası çocukların bu tür programlara katılmasının yararlı olacağını belirten Kavak, "Amacımız, lösemili çocuklarla halkı kaynaştırmak ve onlara moral verebilmek" dedi.

Kavak, bu hastalığın tedavisinde moralin önemli olduğuna dikkati çekerek, "O yüzden biz de LÖSEV olarak elimizden geldiğince yaptığımız etkinliklerle çocuklarımızın moral kazanmasını ve halkla iç içe olmasını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Programın sunucusu Ramazan Öner (28) ise 12 yaşında yakalandığı lösemiyi 3 yıllık mücadele sonunda yendiğini belirterek, "Hastalığın pençesindeki kardeşlerime şunu söylemek istiyorum; Lösemi hastalığı bizde misafir gibidir. Gerçek ev sahibi bizleriz. O misafiri uğurlayacağınız gün elbetteki gelecektir" diye konuştu.

Öner, lösemi hastalarına morallerini yüksek tutmalarını ve iyileşme konusundaki inançlarını hiçbir zaman kaybetmemelerini önerdi. - Elazığ

Kaynak: AA / Yerel

Elazığ Kavak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title