Haberler

Lösemili çocuklar bayramı hastanede karşıladı -

LÖSEV LÖSANTE Lösemili Çocuklar Hastanesinde tedavisi süren çocuklar, Ramazan Bayramı'nı hastane bahçesinde düzenlenen etkinlikte dans ederek karşıladı.

LÖSEV LÖSANTE Lösemili Çocuklar Hastanesinde tedavisi süren çocuklar, Ramazan Bayramı'nı hastane bahçesinde düzenlenen etkinlikte dans ederek karşıladı.

Bayram etkinliğine, lösemili çocukların yanı sıra anneleri ve çoğu şehir dışından gelen babaları ile kardeşleri katıldı.

Lösemili çocuklar, bayram etkinliğinde Hacivat-Karagöz oyunu izleyip aldıkları hediyelerle bayram coşkusu yaşadı.

Tedavisi bir yıldır devam eden ve yakında taburcu olacak 11 yaşındaki Aysun Çorbacı, hastanede bayramlarda ve yeni yılda düzenlenen etkinliklerde çok eğlendiklerini anlattı.

Tedavisi sırasında canı sıkıldığında bileklik yaptığını, tabletiyle oynadığını, televizyon izlediğini, arkadaşlarıyla oyun oynadığını ifade eden Çorbacı, "Hava güzel olduğunda bahçeye çıkıyoruz. Parkta sallanıyoruz, kayıyoruz. Arada bir gezmelere gidiyoruz. Sinemaya, Anıtkabir'e gidiyoruz. Burası çok eğlenceli" sözleriyle tedavi gördüğü hastaneyi anlattı.

Hastanedeki doktor ve hemşirelerin de çok iyi olduklarını dile getiren Çorbacı'nın "Mesela 'iğneyi acıtmadan yavaşça vurur musun?' diyorum. 'Tabii ki' diyorlar, hiç acıtmıyorlar" diyerek duygularını paylaştı.

Çorbacı, bayram mesajının sorulması üzerine, LÖSEV'in İncek'te yapımı süren Türkiye'nin en donanımlı Onkoloji Hastanesine bağış kampanyasında kullanılan "Bir tuğla da siz koyun" sloganını dile getirdi.

-Hastanede buruk bayram sevinci

LÖSANTE Hastane Koordinatörü Duygu Aksen de bayramın tedavisi süren lösemili çocuklar için buruk geçtiğini söyledi.

Lösemili çocukların büyük LÖSEV ailesinin bir üyesi olduklarını dile getiren Aksen, özel günlerde eğlenebilecekleri, kendilerini evde hissedecekleri bir bayram yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı.

Aksen, İncek'teki hastanenin büyük bir aşamasının tamamlandığını belirterek, "İnşallah hastaneyi bu yıl açmayı planlıyoruz. Tabii ki bağışçılarımızın desteklerini Ramazan Bayramı'nda da bekliyoruz. Çünkü LÖSEV tamamen bağışlarla ayakta duran bir kuruluş. Ramazan ayında bağışçılarımızın gönderdiği kolileri Türkiye'deki ailelere ulaştırdık. Bu etkinliğimiz yıl boyu sürüyor. Geriye kalan her kuruşu da çocuklarımızın tedavileri için kullanıyoruz. İnşallah hastanemizin tamamlanmasının ardından bundan sonraki bayramları büyük hastanemizde kutlamış olacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title