Haberler

Lösemi Hastası Gence Boks Tedavisi

Türkiye Şampiyonası'na katılmak üzere antrenmanlarına başlayan Ömer Türkmen ringde ayağından sakatlandı. Tedavi için hastaneye giden genç sporcu lösemi olduğunu öğrendi.

Giresun'da yaşayan 17 yaşındaki Ömer Türkmen küçük yaşlarından itibaren boksa ilgi duyuyordu. Bu ilgisini aynı zamanda müsabakalara da taşımak için boks derslerine başladı.

Mart ayından itibaren 3 ay boyunca sıkı bir antrenman yaparak hazırlıklarını sürdüren Türkmen, boks ringinde çalışmalarına devam ederken ayağını burktu. Bunun üzerine Giresun'da hastaneye kaldırılan Ömer, ayağından tedavi olurken morlukların geçmemesi ve kendisinden alınan kan örneklerinden şüphelenilmesi üzerine Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi.

Farabi Hastanesi'nde yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda lösemi teşhisi konuldu. Ömer Türkmen ailesinin aldığı karar üzerine tedavi olmak üzere İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahpaşa Hastanesi'ne gitti. Ömer'in tedavisine Çocuk Hematoloji bölümünde zaman kaybetmeden başlandı.

MİLLİ BOKSÖRLER ÖMER'İ ZİYARET ETTİ

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hastanesi'nde tedavisi devam eden Türkmen'i; milli antrenör İsa Daştan ve antrenör Abdülhamit Daştan ile birlikte, genç bayanlar Dünya Üçüncüsü Hava Satılmış, Uluslararası Ahmet Cömert Turnuvası Şampiyonu Hakan Doğan ve Türkiye Şampiyonu Sümeyye Cebel ziyaret etti.

Milliler ziyaretlerinde Ömer'e şampiyonalarda kullandıkları eldivenle birlikte çiçek ve boks eldiveni anahtarlığı hediye etti.

"BOKS OLMASA HALA HASTALIĞIMIN FARKINDA OLMAYABİLİRDİM"

Antrenman sırasında sakatlanması üzerine hastalığını öğrenen genç sporcu, "Boks maçlarını çocuk yaşlardan itibaren izlemeyi severdim. Bir gün kendime neden ben de boksör olmayayım diye sordum. Evimize yakın bir yerde bulunan boks salonuna giderek kayıt yaptırdım ve hocalarımla birlikte antrenmanlarıma başladım. Sakatlanmam üzerine lösemi olduğum ortaya çıktı. Boksa başlamasam belki de hala hastalığımın farkında olmayabilirdim. Hastalık hayallerimin önüne geçmedi. İnşallah kısa sürede iyileşip önce Türkiye Şampiyonu olacağım, ardından da ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil edeceğim. Ziyaretime gelen milli antrenörlerime ve sporculara ve ilgisini eksik etmeyen Türkiye Boks Federasyonu'na teşekkür ederim. Onların gelip beni ziyaret etmesi çok güzel bir hediye ve benim için büyük moral oldu" dedi.

Mayıs ayından bu yana tedavisi devam eden Ömer Türkmen'in sağlık durumunun ise her geçen gün iyiye gittiği belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Karadeniz Teknik Üniversitesi Ömer Türkmen Giresun Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title