Haberler

Longoz Ormanları'nda Sonbahar Güzelliği

Kırklareli'deki, Türkiye'nin ve Avrupa'nın, kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük Longoz Ormanları, sonbaharda sarı ve kahverenginin farklı tonlarına büründü İçerisinde 4 gölün ...

Kırklareli'deki, Türkiye'nin ve Avrupa'nın kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük Longoz Ormanları, sonbaharın eşsiz renkleriyle güzellikler sunuyor.

İçerisinde 4 gölün de yer aldığı ormanlar, doğal güzellikleri, yürüyüş parkurları ve barındırdığı hayvan popülasyonuyla doğa severlerin ilgisini çekiyor.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin 511 dönüm büyüklüğündeki, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük İğneada Longoz Ormanları'nın yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olduğunu söyledi.

Ormanda, 544 tür bitki, 46 tür canlı, 25 tür sürüngen, 50 tür memeli, 30 tür tatlı su balığı, 20 tür deniz balığı, 219 tür kuş barındığını ifade eden Yaman, şöyle konuştu:

"Longoz Ormanlarına yerli ve yabancı turistlerin ilgisi her geçen gün artıyor. Ormanlarımız dünyanın ve Türkiye'nin en güzel milli parkları arasında yer alıyor. Orman içinde Mert, Saka, Hamam ve Pedina gölleri yer alıyor. Burası dört mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor."

Yaman, ormanları ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin, gördükleri güzel manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirtti.

Longozlarda sonbahar bir başka

Yaman, Longoz Ormanlarının gürgen, kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluştuğunu ve sonbaharda dökülen yaprakların bölgeye ayrı bir güzellik kattığını söyledi.

Şu günlerde bölgeye geleceklerin sarı ve kahverenginin farklı tonlarıyla karşılacağını belirten Yaman, "Fotoğrafçılar burada eşsiz kareler yakalayabiliyor. Longoz Ormanları, yürüyüş parkurları ve çeşitli düzenlemeleriyle de doğa severler tarafından çok beğeniliyor" diye konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli İğneada Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title