Haberler

Londra Saldırısı Makedon Basınında

Eyüp Salih / Üsküp, 23 Mart 2017 ( DHA ) – Londra saldırısı Makedon gazetelerinde haber olarak yayınlandı.

Eyüp Salih / Üsküp, 23 Mart 2017 ( DHA ) – Londra saldırısı Makedon gazetelerinde haber olarak yayınlandı.

Dnevnik gazetesi baş sayfasında Londra saldırısını manşet olarak "Brüksel terör saldırısının yıldönümünde" yazdı. Gazetede, Parlamento önündeki saldırıda 2 kişi yaralı, Londra Westminster köprüsünde de 10'a yakın kişi ezildi haberi yayınlandı. Gardiyan gazetesine dayanan habere göre saldırganın Parlamento önünde görevli olan polise bıçakla saldırdığını ve diğer bir olayda ise Westminster köprüsünde arabayla insanların ezildiği yer aldı.

Gazetede, İngiltere Avam Kamarasının lideri David Lidington'un milletvekillerini bilgilendirerek saldırganın bir polisi yaraladığını, ancak parlamentoya girmek isterken polisler tarafından öldürüldüğü haberine yer verildi. Bazı görgü tanıklarına göre saldırganın siyah elbise giydiği, 40 yaşında bir Asyalı olduğu ileri sürüldüğü yazıldı. İngiltere başbakanı Theresa May'ın sivil polis arabasıyla Parlamentodan uzaklaştırıldığı haberine de yer verildi.

Utrinski vesnik gazetesi de baş sayfadan manşet olarak saldırıyı " Londra'da parlamento önünde terör saldırısı" başlığını atarak olayı haber verdi. Bir polisin bıçakla yaralandığını, saldırganın ise Londra'da İngiltere parlamentosu önünde öldürüldüğünü yazdı. Ondan önce saldırganın arabayla Westminster köprüsünde 10'a yakın insanı ezdiğini ve parlamento kapılarına doğru koştuğu haberine yer verdi.

Vest gazetesi de saldırıyı manşet olarak "İngiltere parlamentosu önünde saldırı" başlığını attı. Gazete, Londra merkezinde İngiltere parlamentosu önünde silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı haberini yazdı. İngiliz polisinin açıklamasına göre saldırıyı 1 kişinin gerçekleştirdiği ve bıçakla 1 polisin yaraladığını haber olarak verdi. Saldırıdan sonra Londra merkezinin abluka altına alındığı haberi de gazetede yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Londra Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title